Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 18 September 2018

EUR/CHF

Egyenlőre korai gondolat, megerősítés nincs a charton, de elképzelhető, hogy egy nagyobb rally előtt áll a kereszt.
Az első zóna elérésekor a PA alapján újra kell kalkulálni az elérhető zónákat, illetve felülvizsgálni a jelzett zónákat, mivel a kevés adat miatt sok a feltételezés, melyet nem biztos, hogy a piac is visszaigazol.

EUR/CHF napos chart:

(a chart délutáni állapotokat tükröz)

Richter

Szeptember elején írtam arról az alternatíváról, mely veszélyt jelent a longosok számára. Bár nem tartottam a legvalószínűbb verziónak, de veszélyként mindenképpen evidenciában kell(ett) tartani ezt a lehetőséget is. Link: Richter  - 2Fast2Furious 

Az elmúlt két hét mozgása (10 piros gyertya + egy dragon fly, rossz kontextusban),  jelentősen erősítette az alternatív bear verzió esélyét. Hangsúlyoztam, hogy miközben mindenki az 5900-6000-es zóna elérésére számít bearish jelek keletkeztek a charton. 

Hetes Bearis Slingshot, Bearish Engulfing gyertyakombináció, naposon Three Black Crows és kiesett az emelkedő csatornából a papír. Az ár jelen pillanatban nem lenne probléma, hiszen egy lefelé tartó korrekció célára sok elemző esetében (nálam is) 5000 környékére mutatott.  Az esés belső szerkezete, lendülete nem arra utal, hogy a trend a bull irány. Könnyen esik, a támaszok eddig nem fogtak, bull kísérlet nem történt, illetve átmeneti sikert sem hoztak.

Richter napos chart (alt):


Nem akarok az alternatíva mellett érvelni, nőt az esélye, az 5000-es szint talán megfogja egy felfelé kör erejéig, de nagyon figyelem. Fontos lesz, ha elindul felfelé, az 5200-5300 környékén található ellenállás és az, hogy azt milyen szerkezetben éri el.