Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. január 25., szerda

Rövidítések

Valaki már javasolta emailban, hogy a gyakran használt kifejezéseket, rövidítéseket magyarázzam meg, foglaljam össze, nem felejtettem el,  jó lenne a blogot átalakítani, de szerintem nyárig nem lesz elég időm hozzá. Mivel ma is felmerült gyorsan összedobtam a legfontosabb rövidítéseket. Ha kimaradt valami szóljatok! A tréningen majd végigmegyünk rajta, sőt ott majd a jelentésüket, mélyebb tartalmukat is mellé tesszük.

hsz- háromszög
ED- ending diagonal
LD- leading diagonal
tf- timeframe
ZZ - zigzag
dZZ - dupla zigzag
tZZ - tripla zigzag
exp. - expanded vagy expanding

OTP - csütörtöktől

Tegnap naposon összefoglaltam, hogy miért várható hamarosan a fordulat, napos ábra előnye, hogy nem kell olyan sűrűn frissíteni, ezért nem megyek most bele ismét.

Korrekció, tovább folytatódott,  ami vagy kombináció, vagy hsz. A mozgás alapján reális egy hsz, azonban az indikátorok nem győztek meg egyértelműen róla, annak ellenére, hogy egyéb módon sok jelét adta. Amennyiben hsz, akkor lehetséges verzió, hogy e hullám c alhulláma egy ED, ami vagy befejeződött vagy közel van hozzá. Nem akarok még lemenni olyan kis tf-re, maradjunk annyiban, hogy bár belelátom, hogy a korrekció befejezése egy mélyebb ponton történhet (mondjuk 3760 környéke), ennél a verziónál azonban egy kicsivel nagyobb esélyt adnék annak, hogy lassan kész a korrekció, a megrajzolt hsz-ből fölfelé fog nagy erővel kitörni. (lefelé max álkitörés lehet). A hsz-ből számolt célár 4.100 környéke, ami egyezést mutat a korábbi célzónával.
A tegnap jelzett csúzli ma működött, nyitásban réssel felment a piac 3.955-re, majd esés következett. A divergencia azonban megmaradt (vagy ismét jelentkezett), így hamarosan újabb száguldás következhet felfelé. Piros vonal jelzi a meglévő divergenciát és a szaggatott/pontozott, azt amelyikre nagyon nagy eséllyel számítok.
A hsz verzió kis tf-s elemzésénél érdemes Charlie, a hsz céláránál Twer megjegyzéseit figyelmesen követni.

OTP órás chart:


OTP - gyors

Reális a hsz 4-ben. Korrekció arány 1:1,62-t mutatja az ábra. Az indikátorok nem erősítik meg a hsz verziót, de ez ilyen kis tf-nél akár bele is férhet, alt verzióként fut a piros számozás. Érdekes, hogy a két célzóna akár egybe is eshet, feltéve, hogy az utolsó lefelé kör c hulláma nem ED lesz.

OTP 10' chart:


OTP napos chart:
Talán ez a verzió a tegnapi deviza összhang problémát is segít megoldani.