Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 18 April 2021

Hétindító

EUR/HUF

A pénteki napon elindult egy erőteljes mozgás északi irányba (ahogy az a várakozásokban szerepelt).  362,50 környékének az elérése  az indikátor-konfiguráció a jelen helyzetben 65-70% közötti esélyt mutat ( a triggerelődés időpontjában meglévő alakzat alapján), a második célár a következő nagyobb ellenállási zónánál található, mely 365 környékére tehető. Ennek a célárnak az elérésére a setup timeframe alapján 55-60% közeli esély mutatkozik (pusztán a setup alapján). Hetes idősíkon kialakult egy bullish slingshot lehetősége, mely triggerelődés esetén gyors mozgás hozhat, szóval az alacsonyabb idősík támogatottsága megvan ahhoz, hogy a magasabb régiókba repítse a forint árfolyamát.

A múlt héten letört egy komoly támasz, mely utána sokan további forinterősödésre számítottak, azonban a letörést nem követett follow through a piaci szereplők részéről - sőt, ahogy egy korábbi tanítványom felhívta a figyelmem - pusztán technikai okok is állhatnak a letörés mögött. Hétfőn több banknál is zárták a korábbi long pozíciókat a cégek, mert adó- (járulék) fizetési kötelezettséget a vállalkozások nem tudták más forrásból biztosítani (likvidítás zavar a covid miatt?!). Nem tudom ennek a mértékét, de ha egyes bankonknál ez feltűnt az ügyintézőknek, akkor lehet benne valami kézzelfogható. Egy azonban biztos, pont arra a szintre esett az árfolyam, ahol az elsődleges támogatott elképzelésem fordulópontjára számítottam. A múlt héten ezek után visszatesztelte a letört támaszt felülről, így megerősített annak további működését.

A jövő héten a rajzolt csatornán kell átverekednie magát az árfolyamnak, lehetőleg gyors mozgással, ahhoz, hogy elérje a charton látható célszintet (Figyelem! ez Elliott alapján történt célárszámítás, míg a setup célára ettől eltérő adathalmazra épül - az első objektív indikátorértékekre épül, míg ez a második egy feltételezett szubjektív számozásra).

 

USD/HUF

A várakozások (és korábbi short setup) célszintjéből északnak fordult a kereszt. Továbbra sem tudom kizárni egy újabb mélypontra futást. A múlt héten naposon fordulós gyertyakombináció alakult, miközben alacsonyabb timeframen fordulós indikátor-konfigurációk keletkeztek. Ellenállás elé ért a kereszt, amennyiben erőteljesen lefordul, akkor 297-ig egy utolsó leütés erejéig még leverhetik az árfolyamot. Az alacsonyabb idősíkok setupjai célárra futottak (első), ugyanakkor magasabb timeframen még nem alakultak ki objektív feltételeknek megfelelő konfigurációk. 302,7 erőteljes törésével sorolnám háttérbe az újabb lokális mélypont lehetőségét.