Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday, 12 April 2015

UK 100

Sokat nem fogok írni, az ábrában a véleményem. Aki régóta olvas egyből látja miért van ott a célzóna, ahol :D.

UK100 4H chart (Eur alapú, Random a hibát még nem javította):

USD/HUF

I believe the market is dollar bull and the forint moves in a wide range as a correction. Acccording to my primary scennario forint is moving in a wave B as a double Zigzag pattern. First target zone are around FIBO 78, see the chart.

USD/HUF 1D chart:


Yes, I am very bullish and u know: I am on position (from 227,7-229,9).

OTP

Napos charton a piac hozta a mutatott verziót, eddig.

OTP napos chart:


Bár alapszabály, hogy a magasabb tf-n látható szerkezet előnyt élvez a kisebb tf-n látható szerkezettel szemben, ezért a napos charton elképzelt, mutatott lehetőségnek nagy az esélye, őszintén szólva a kisebb  - órás - charton  látható mozgás kétségeket ébreszt bennem, ráadásul semmiféle fordulatra utaló jel nincs rsi-n. Hétvége van, az órás chart elég kicsi ahhoz, hogy hétfőn az aggályaim már ne is látszódjanak, a napi korrekcióra utaló jel pedig elnyomja az órás tf-t.  Meglátjuk, mi lesz.

OTP 1H chart:


Richter

Folytatom a szavazatért elemzést, a fiúk lányok jól állnak, köszönjük a szavazatokat.

A következő elemzés a Richter, amit nem véletlenül kerültem az elmúlt időszakban. Nagyobb tf-n már elég régóta egy hsz lehetőségét figyelem, sőt már pozíciót is nyitottam rá, amit a piac nem várt alakulása miatt lezártam. A havi charton szépen látszik a kialakuló hsz, aminél egy dolog zavar csak, nem volt egyik hullám sem komplex, ráadásul a mélypontról a felfelé nagyon furcsa.

Richter havi chart:Hetes charton szép nagy trendgyertya, horog megerősítéssel rsi-n, ez bullnak tűnik, első ránézésre running flat korrekció utáni elszállással. Ezt erősítené a 4400-4600 (+) zónába való elszállás. RSI még nem ment bele a fenntartható bull zónába, ellenállás rsi-n 63-66 környékén, ott a piac lassítani fog, majd megáll és megfordul.

Richter heti chart:


Naposon komplexebb a kép, jelöltem a charton. Az egyik lehetőség, amit már a hetes chart alapján is említettem a running flat esélye, a másik, hogy valamilyen formában egy hosszú lábú ék van kibontakozóban.  Egy erős kitörés a jövő héten a running flat verziót erősítené, ami egyben átvinné a jelölt ellenállást és nagy eséllyel törné az ék verziót.

Richter napi chart:


Kereskedési szempontból nagyobb esély van egy sikeres longra, mint a shortnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a shorttal ne lehetne nyerni, a longgal meg veszteni, de az esély és a valószínűség az első mellett szól. A jelölt ellenállási színt áttörése azonban fontos!