Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2015. április 12., vasárnap

UK 100

Sokat nem fogok írni, az ábrában a véleményem. Aki régóta olvas egyből látja miért van ott a célzóna, ahol :D.

UK100 4H chart (Eur alapú, Random a hibát még nem javította):

USD/HUF

I believe the market is dollar bull and the forint moves in a wide range as a correction. Acccording to my primary scennario forint is moving in a wave B as a double Zigzag pattern. First target zone are around FIBO 78, see the chart.

USD/HUF 1D chart:


Yes, I am very bullish and u know: I am on position (from 227,7-229,9).

OTP

Napos charton a piac hozta a mutatott verziót, eddig.

OTP napos chart:


Bár alapszabály, hogy a magasabb tf-n látható szerkezet előnyt élvez a kisebb tf-n látható szerkezettel szemben, ezért a napos charton elképzelt, mutatott lehetőségnek nagy az esélye, őszintén szólva a kisebb  - órás - charton  látható mozgás kétségeket ébreszt bennem, ráadásul semmiféle fordulatra utaló jel nincs rsi-n. Hétvége van, az órás chart elég kicsi ahhoz, hogy hétfőn az aggályaim már ne is látszódjanak, a napi korrekcióra utaló jel pedig elnyomja az órás tf-t.  Meglátjuk, mi lesz.

OTP 1H chart:


Richter

Folytatom a szavazatért elemzést, a fiúk lányok jól állnak, köszönjük a szavazatokat.

A következő elemzés a Richter, amit nem véletlenül kerültem az elmúlt időszakban. Nagyobb tf-n már elég régóta egy hsz lehetőségét figyelem, sőt már pozíciót is nyitottam rá, amit a piac nem várt alakulása miatt lezártam. A havi charton szépen látszik a kialakuló hsz, aminél egy dolog zavar csak, nem volt egyik hullám sem komplex, ráadásul a mélypontról a felfelé nagyon furcsa.

Richter havi chart:Hetes charton szép nagy trendgyertya, horog megerősítéssel rsi-n, ez bullnak tűnik, első ránézésre running flat korrekció utáni elszállással. Ezt erősítené a 4400-4600 (+) zónába való elszállás. RSI még nem ment bele a fenntartható bull zónába, ellenállás rsi-n 63-66 környékén, ott a piac lassítani fog, majd megáll és megfordul.

Richter heti chart:


Naposon komplexebb a kép, jelöltem a charton. Az egyik lehetőség, amit már a hetes chart alapján is említettem a running flat esélye, a másik, hogy valamilyen formában egy hosszú lábú ék van kibontakozóban.  Egy erős kitörés a jövő héten a running flat verziót erősítené, ami egyben átvinné a jelölt ellenállást és nagy eséllyel törné az ék verziót.

Richter napi chart:


Kereskedési szempontból nagyobb esély van egy sikeres longra, mint a shortnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a shorttal ne lehetne nyerni, a longgal meg veszteni, de az esély és a valószínűség az első mellett szól. A jelölt ellenállási színt áttörése azonban fontos!