Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 31 July 2013

OTP

Ábrában minden lényeges információ és a főbb lehetőségek (nem minden és nem minden lehetséges célár, csak a leggyakoribb verziók)


A következő sorok William Simon egykori USA pénzügyminisztertől származnak

"Hagyj fel azzal, hogy ingyenes javakat és szolgáltatásokat kérsz az államtól, bármilyen kívánatosnak és szükségesnek tűnjenek is! Ezek ugyanis sosem ingyenesek. Egyszerűen a szomszédaid bőréből hasítják ki őket, márpedig ezt csak erőszakkal lehet véghezvinni. Ha nem állnál a szomszédod elé, hogy pisztolyt szegezve követeld pénzét az életedben felmerülő újabb és újabb problémák megoldására, akkor azt sem szabad megengedned, hogy a kormány tegye ezt helyetted. Légy résen, hogy pontosan felismerd azon politikusokat a maguk valódi mivoltában, vagyis egyenlősdit játszó demagógként, akik egyidejűleg kérnek tőled áldozatokat és kínálnak neked ingyenes szolgáltatásokat."

David J. Schwartz (Georgia State University, coach, life strategist) a fentiekhez fűzött megjegyzése:

"Azon emberek, akik kapni akarnak, anélkül, hogy adnának, egyszerűen tolvajok. És amikor az elfogadók száma meghaladja az adakozókét, akkor társadalmunk jelenlegi formája elkerülhetetlenül össze fog omlani."

Nem akarok politikai vitát nyitni, csupán érdekességként teszem ki. Szerintem elgondolkodtató sorok, legalábbis engem elgondolkoztattak. Az ingyenes szolgáltatásokat mindig a társadalom számára legdrágább dologként fogom fel. Az állam "gondoskodását", túlzott beavatkozását az ember életébe pedig a hatékonyság csökkenésével, a "potyautas" jelenség megjelenésével és annak extra költségével  értelmezem. Nagyon igazak Schwartz szavai, ha már többen ülnek a szekéren, mint amennyien húzzák előbb-utóbb a szekér megáll.