Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 10 February 2012

Bux távoli kép

Régen tettem fel a frissítését a távoli képnek. Havi ábra, így érdemben lehet nem is havonta, hanem negyedévente kellene ránézni. Nagyon érdekes, hogy a vízszintes kék vonalat nem most húztam oda, ellenállásként rajzoltam be jó néhány héttel ezelőtt. Ezek szerint nekem sűrűbben kellene ránézni, majd jött a döbbenet, a tréning miatt lekerült a távoli kép aloldal, most megnéztem és visszaraktam... :o(  Hetes célzónát nézzétek... Igen, ez egy tapasztalat most, hogy néha a kis timeframe félrevisz, félrevihet, hinni kell a hihetetlenben és folyamatosan újraértékelni, ezért szükséges a nagy kép lehetőségeit megvizsgálni és evidenciában tartani!

Havi chart alapján nem mondanék semmi újat, valamikor a jövőben az ábrán jelzett zóna elérését prognosztizálom. Ezidáig nem vetette el semmi. Érdekes lehet, mint tegnap írtam, ha a zónába egy ED vinne le minket a váltakozása elve alapján.

Bux havi chart:


Figyelem, ez olyan időtáv, amin szerintem nem tud senki sem közülünk kereskedni, egyszerűen nincs hozzá elég tőkéje!

Bux1112- gyors2


Nem akarok eltávolodni Elliottól és a hagyományos TA irányába jobban elmozdulni, de jelenleg ráerősíthet az elgondolásomra, hogy a felfelé menő 2. hullámtól mit várják. A flat verziót egyenlőre dobja a piac, valami alhullám lehetett.

bux1212 - gyors

Megnyúlt az 5. hullám, ami számomra a következő jelentéstartalommal bír. RSI alapján levont következtetésekre vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a 3. hullám megy a legmélyebbre. Csonka nagy 5. után megnyúlt 3. és 5. alhullám 1-en belül erős trend, a korrekcióban nagy eséllyel kicsi retracre megy vissza a piac, illetve inkább flat korrekcióra számítok. Lehet ott marad a rés? (extra erős bear jövő lenne)

Bux1212 15' chart:



Péntek

Kis tf-es képet nem rakok most fel, nézzük meg, hogy a tegnap délután felrakott 15' chart alapján megy e a piac? Az 5. hullám lehet csonka, de lehet megnyúlt is...