Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 7 November 2011

Várakozás keddtől

Nem írok elemzést. A mai mozgás nem írta felül a tegnapi elemzést, bár kicsit elnyújthatta annak megvalósulását. Nyilván van még ezen felül is létező scenárió, de a MOL kivételével, ahol a háromszög helyzetének a meghatározása kulcskérdés lehet, hogy (B) vagy, annak valamely alhullámában látható a háromszög gyanús formáció. Lényeges, mert ez utalhat a további mozgásra. Hamarosan kiderül.
Egyenlőre az OTP és a Bux esetében várom a célzóna irányába a mozgást, illetve annak elérését. Amíg ezt a verziót nem törli a piac, ezt támogatom. A MOL esetében egy kis iránymutatást várok, hogy mely verziót mellet dönt a piac.

OTP várakozás - 45. héttől

Figyelem! Az elemzés vasárnap délután készült, az akkor rendelkezésre álló adatok alapján.

Elérte a papír az első megállót, ahol megfordult, nagy eséllyel elindult a b of (B) hullám, ami emelkedést hoz. A fordulat lehetősége az órás, és a napos ábrán is látszik. A kérdés meddig mehet fel. 
B hullám, nehéz pontos célárat mondani, de a többdimenziós célárszámításaim alapján nagy valószínűséggel a 3.430-3.450-es zónának adom a legnagyobb esélyt. Meglehetősen szűk zóna egy b hullámnak, főleg egy b of (B)-nek. Az órás charton ezért berajzoltam egy nagyobb kék és egy szűkebb piros zónát.


OTP napos grafikon:



OTP órás grafikon:

A másik kérdés, mikor érheti el a célzónát? Véleményem szerint a hét első felében. Ennél pontosabb becslésre nem vállalkozom, lehet hétfő délelőtt, de akár kedd is.

Mol várakozás - 45. héttől

Kis timeframen látszik egy kialakuló háromszög, azonban ezt nem támasztotta alá az általam vizsgált indikátor, ezért inkább b of (B) 1-2 alhullámának gondolom nagyobb eséllyel. Ha ennek ellenére tényleg háromszög lesz, akkor nem éri el az ábrán jelzett célzónát a piac.

MOL 30 perces grafikon:

MOL órás chart:


Bux, Bux1112 és Bux1212 - várakozás a 45. héttől

A grafikon alapján nagy eséllyel elkönyvelhetjük, hogy megvolt az a of (B) és elindultunk a b of (B) hullám vége felé. Ha ennél is mélyebbre megyünk, akkor azt mondhatjuk, hogy b 3 hullámából 2 megvolt jöhet a harmadik felfelé. Meddig mehet?
Véleményem szerint a bux nagy eséllyel 17.400 környékéig juthat, a határidő esetében (bux1112!) is nagyjából erre a zónára számítok 17.300-17.350, bár azt el kell mondanom, hogy a határidő esetében kicsit kuszább a kép, ezért ott szélesebb értelemben is elfogadhatónak érzem, azaz 17.200-17.400.
A bux1212 még nem elég likvid, az ő esetében 18.000 lehet a célzóna, de a likviditás hiánya okozhat meglepetést.

Bux napos ábra:

Bux órás grafikon:


Bux1112 napos grafikon:

Bux1112 órás chart:

Bux1212 napos grafikon: