Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 29 May 2016

DAX (cfd chart!)

A momentumos emelkedés lassulásba váltott, várható egy korrekció, még az ellenállás előtt. Ha a jelzett ellenállást átviszi a lassuló csatornából kitörve, akkor komoly emelkedés áll a német index előtt, de ennek most kisebb esélyt adok, a jelzett célzóna ideális korrekciós szint lehet.


ANY - kérésre

Havi alapon nagyon figyelnék egy dKkialakulásának lehetőségére, rsi sávhatáron, piros rsi alatt, ez veszély. Ugyanakkor jelen helyzetben, ha a kép nem változik sokat, akkor a statisztika azt mondaná, hogy túl magasan alakul ki, azaz 50-50, hogy kereskedhető alakzatról lesz szó, pontosabban, hogy sikeres letörést indíthat (anti?). Érdemes megnézni, hogy az ábrán jelölt divergencia kialakul-e vagy sem.  Fibo 61-nél van az árfolyam, másodszor támadja a szintet, esélyes, hogy átviszi és akkor jó eséllyel a célja Fibo 78, a 1200-1250 között meglévő ellenállás zónája, mely egy helyre esik, ha a korábbi high-nál meglévő spike-ot a tanított módon számoljuk a célár számításhoz hiszen a mellette lévő 3-4 gyertya megerősíti, hogy nem a spike tetejéről érdemes indítani a Fibot.


Heti alapon bull zónában a papír, azaz likvid piacon ez long jelzés, az "S" divergencia ilyen magas zónában, csak meglehetősen alacsony, ellenálláson elakadó konvergencia megerősítéssel ér valamit. Hetes alapon esélyesnek tartok egy 1100 alá betekintést, majd új csúcsot, új csúcs esetén érdemes figyelni, ha az osztalékrészvény portfólió felszámolása a gondolat (vagy csökkentés). RSI 50 (esetleg 40) után kialakuló csúcs esetében kerülhet a befektető döntési helyzetbe. (Xtrém helyzetben B megy fel és még egy C lejöhet 900 körülre egy inverted flat felállásban, persze ehhez a bikák félreállása és a medvéknek  kommitálniuk kell magukat.)


A részvény nem elég likvid ahhoz, hogy napos szintre lemenjek, látszik a heti charton is, hogy nem kisimultak a hullámok, azaz egy egy nagyobb vevő, vagy tulajdonos elmozdíthatja az árfolyamot.

Összefoglalva nagyobb eséllyel egy kis korrekció után egy újabb csúcs jöhet az 1W-1M chartok alapján.

Dollár keresztek (EUR, CHF, CAD)

EUR/USD

A havi charton (még nem zárt) látható egy bearish slingshot, egy hatalmas esés és oldalazás után. Nagy az esélye egy bear flag-nek is. A havi kép alapján dollár erő és euro gyengülés a várakozásom.

EUR/USD havi chart:


Heti charton egy szép sáv látszik, a mozgás teljesen hasonlatos a forintnál leírtakkal. Sávtetőről lefordulás, minimális elvárás a sáv aljára érkezés nagy eséllyel bekövetkezik.

EUR/USD heti chart:


Napi charton a korábban megrajzolt ED mutatja az utat, mely a magasabb timeframeken látható megerősítés mellett jelöli ki a sáv alját mint minimum célárat. Elliott-i kontextusban a felfelé kört és az abban megjelenő ED-t C hullámnak gondolom, azaz új low nem is olyan extrém elvárás a keresztben. Jöhet a paritás!

EUR/USD napi chart:


USD/CHF

Szintén zenész, havi charton kvázi bullish csúzli, hetes rsi támasz-divergencia és napos ED. Naposon megbújva egy bullish sling is van.

USD/CHF havi chart:


USD/CHF heti chart:

USD/CHF napi chart:


USD/CAD

A kanadai dollár usa dollár keresztben szintén látszik egy ED, ugyanakkor a többi devizával szemben a CAD tűnik a legerősebbnek. A napos ED mellett van egy bullish sling is a charton, továbbá érdemes összehasonlítani a D1-M30-as chartot, mert szerintem egy fraktál bújik meg (az ED ott azért kérdőjel számomra, de a szürkével jelölt rész nagyon hasonlatos).

USD/CAD napi chart:


USD/CAD M30 chart: