Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 29 January 2014

Bux - '60

Telibe a zónába, lefordulás. Jelenleg lehetséges verzió, hogy holnap visszamegy abba a zónába, amit reggel rajzoltam. Ha nem akkor a mai nap csak a kezdet volt, durva napok jönnek!

Bux órás chart:

USD - csak egy elképzelés

Erre gondoltam, utaltam, de nem megyek bele mélyebben. Figyelem ezt a lehetőséget, de a BIAS gyakorlat jutott eszembe róla, azaz, hogy még nincs kész, ezért sem tettem ki eddig. Ha ezekről a szintekről lefordul, élessé válhat, ha elszáll, akkor KO a forintnak.
Igazából nagy reményeket nem táplálok irányába, de ha holnap mégis hirtelen erősödésnek indulna a forint és átvinné a kritikus szinteket, ezt a verziót is elő venném (mai adatok nincsenek benne).



Természetesen a HS verziót törölte a piac, bár reggel még úgy nézett ki talán megcsinálja.

Jegybank

A mai nap tökéletesen megmutatta, hogy milyen az, amikor szakértelem hiányában ül valaki egy pozícióban. 

Nem vagyok jegybanki szakember, ellenben én ezt tudom is magamról. Tudom a politika furcsa szakma, nem szeretem, sokszor nem is értem. Nyilvánvalóan vannak olyan pozíciók amiben politikusnak van helye, legyen. De igenis van olyan pozíció, ahová vérbeli szakember kell, aki nem egy politikai irányzat alá rendeli a szakmát és írja felül a gazdaság alapvető szabályait. Nem vagyok egyik irányba sem elkötelezett, már az sem érdekel, hogy ki nyeri a választást, de az igenis érdekel, hogy mi lesz ezzel az országgal, ennek az országnak a gazdaságával, az itt élő emberekkel, a gyermekem jövőjével!

Régóta mondom, hogy ha a kockázatvállalási hajlandóság meginog a világban komoly bajba kerülhetünk, mert egy ketyegő bombán ülünk. Vannak extrém árfolyam várakozásaim, amik régóta megjelenítek a blogon, bár őszintén remélem nem ezt az utat választja a piac.

Ma láthattuk, hogy a jegybank első embere egy hirtelen kialakuló válsághelyzetben a szakmai minimum - szóbeli intervenció - megtételére is képtelen, sőt gyakorlatilag olajat önt a tűzre. Az az ember, akinek az egyik legfontosabb feladata az fizetőeszköz értékének a megőrzése lenne. Mi lesz, ha komoly és tartós válsághelyzet alakul ki? Ebbe bele sem merek gondolni.

A világsajtóban, sokan már a forint összeomlásáról beszélnek, szerintem ez még túlzás, volt már ilyen szinteken az árfolyam, inkább az út, ahogy és amilyen gyorsan eljutottunk ide, illetve a jegybank reakciója vagy annak hiánya a legfőbb probléma és ebben igenis felelőssége van Matolcsy Úrnak!

A mai nap alapján szerintem a legjobb lenne az országnak, ha egy új, szakmailag hozzáértő jegybankelnök után nézne... Haladéktalanul, a következő krízist megelőzően!

Csak remélni tudom, hogy este a FED megnyugtatja a piacokat.

Megj.: a blogon követhető, hogy nagyobb USD készpénzben ülök, hosszútávú biztonsági tartalékként. A mai nap igazán jót tett a pénztárcámnak, ugyanakkor amit ma láttam megrémített és csalódást okozott, ezért is született ez a bejegyzés.

Bux

Még csak szerda van és be sem zárt a piac, mégis érdemes egy pillantást vetni, novemberben feltett, hetes ábrára.


Az év eleji nagy elemzés itt elérhető: Link

Technikai információ:  a bal oldalsávban termékenként rá lehet keresni az adott termék elemzésére, 2014-es szűrő a nagyobb tf-s, 2014-es évre vonatkozó várakozásokat mutatja.

Bux

Elképzelhetőnek tartom, hogy egy exp. flat korrekciót látunk óráson. Ebben az esetben reális lehet a berajzolt célzóna elérése. Csak óvatosan, RSI alapján nagyon bear a piac, még nem mutat fordulós jeleket!

Bux órás chart:



USD/HUF - HS

A tegnapi fekete gyertya után reális közelségbe került a több, mint egy hete felrakott fej-váll elképzelés. (korábbi elemzés: Link)

USD/HUF napos chart: