Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 November 2011

Meglepetés vagy sem a hirtelen fordulat?

Ígértem a héten, hogy egy bejegyzésben elmagyarázom, hogy miért gondoltam kedden este, hogy életveszélyes short pozíciót felvenni, miért adtam riasztást emailen egy szűk csoport számára, hogy "tilos a short". 

Elliott elmélete alapján két dolog volt meghatározó:

Egyrészt, nagy timeframen elérte a papír az ideális zónát, ahonnan már hetek óta egy lehetséges fordulatot vártam.
Másrészt, C hullámmal szemben soha, de soha nem kereskedünk. Óriás veszteséget okozhat és esélyesnek láttam az elindulását, mert kis tf-n látható volt egy lehetséges 1-2 hullám (az idő igazolta a meglátást)

Volt egy harmadik dolog, amire Charlie hívta fel a figyelmet, méghozzá az órás ábrán megjelenő divergencia. Megrajzolhatnám magam is, de azt gondolom, hogy megérdemli, hogy az ő akkor felrakott ábráján szemléltessem. (forrás: http://kepfeltoltes.hu/111115/OTP60001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg by Charlie). Ez a divergencia egy bullish trendfordulót jelez, illetve az ábrán, akkor még csak azt, hogy közel van.

OTP órás grafikon (Charlie ábrája):


Sajnos részletes elemzéseket nem tudtam írni, azonban felmerült három komoly indok, ami miatt erős trendfordulatra láttam esélyt. Tudom már hét vége után, a hét elejére vártam, kicsit előreszaladtam, ilyen az, amikor nagy képen látja valaki a piac mozgását, de kis tf-n még egy kis időre van szükség, hogy minden szerkezet összeálljon. (Sajnos mostanra értük csak el, hogy a négynapos ünnep alatt elveszett információra már ne legyen szükség az elemzéshez)

Visszatérve,akkor a korábbiakhoz, volt két komoly Elliottos érv, amit jelentősen támogatott, egy a számozás helyességét alátámasztó divergencia, ami közelgő fordulatra utalt. E három tény eredője miatt szólaltak meg bennem a figyelmeztető szirénák, hogy minden short pozíciót el kell kerülni és átállni a másik oldalra.  

IMF hír ide vagy oda, ez az emelkedés benne volt a grafikonban, de nagyon jó mentség azoknak, akik óriásit buktak, hogy nem ők, hanem a hír a veszteségek okozója....