Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 November 2019

Richter

Extrém optimizmus, ha végigtekintek a chart történetén az elmúlt 1-2 évre visszamenőleg, felfokozott hangulat a gyorsjelentés ellőtt.
Ellenállás előtt a piac, miközben elért egy várható célárat. Lehet a jó gyorsjelentés eladási hullámot, profitrealizálást hoz? Egy ekkora menet után, egy ilyen ellenállást ritkán visz át a piac, ezért egy elfordulásra voksolnék a következő napokban, természetesen ez csak a nagyobb esély, ettől függetlenül akár át is törheti első nekifutásra az ellenállást.
 
Richter napos chart:
 
 
 

Nasdaq

Lehetőségek, veszélyek, célárak. 

Ez az, amiben szerintem Elliott verhetetlen, pontosabban a rendszert jól használva előny érhető el a többi kereskedővel szemben a piacon. Határozottan állítom, hogy önmagában nem kereskedési rendszer, csupán a hullámokat meglovagolva még konzisztensen nyereség sem érhető el. Jól használva, a meglévő kereskedési rendszer kiegészítve ugyanakkor erős fegyverré válhat a profi trader kezében. Bár a rendszer egyszerűnek tűnik, erre is igaz, ami oly sok mindenre az életben, hogy a sikert nem adják ingyen, sok energiát kell beletenni, de ezért cserébe látványos eredményekkel és sikerekkel ajándékozza meg a befektetőt.

Már augusztus óta figyeltem, szeptemberben pedig meg is osztottam egy várható veszélyt/lehetőséget az USA piacán, történt ez akkor, amikor még minden a válságról, az esésről és a megborulásról szólt. Elnöki hírek jöttek, mentek, de valahogy mégis az Elliott-i elképzelésnek lett igaza.

Nasdaq (cfd) anno:


Természetesen tudom, hogy a rendszer használója sem tévedhetetlen, a rendszer magának is vannak gyengeségei, főleg akkor, amikor több, akár egymásnak ellentétes irányt mutató szcennáriót tár a figyelmes elemző/kereskedő elé. 
A meglepetés megérkezett, sokakat meglepett és ahogy most látom a piacot, az év végéig újabb és újabb meglepetések érkezhetnek.

Nasdaq (cfd) napos chart (aktuális):