Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 27 October 2011

Várakozás - péntek

Nem teszek fel új ábrát. Jogos volt a várakozás, a mai nap változást hozott. Előbb az egyik irányba, utána a másik irányba hírkereskedelem zajlott/zajlik, a mai nap inkább a visszazökkenés volt. 
Várakozásom, hogy a hati, a mol és a bux is eléri a célzónát. Az OTP-nél megindult ma egy esés, de a belső szerkezete nem tetszik, a papír nem olyan erős, megjelent óráson egy trendfordulós alakzat, egyedül az OTP esetében van reális esély arra, hogy láttuk a fordulatot, de még itt sem ragaszkodom hozá. A piros zónába hatolt a papír, de engem nem zavarna, ha esetleg kiszúrna belőle. Szép amerika mai emelkedése, de a mi emelkedésünk százalékosan nagyobb volt (volt honnan), ezt nem árt fejben tartani, ráadásul két kereskedési nap kimarad az ünnepek miatt, főleg délután már nem számítok nagy forgalomra (hacsak valami óriási mozgás nem indul el) inkább kockázatkerülésre, pozi zárásra.

Fundamentalista gondolatok egy kis elmélkedéshez, avagy a Nagy Medve visszatér

Ma nem sikerült az állampapír aukció, nem először, de eddig valamilyen üzlet mindig született, a meghirdetettnél kisebb mennyiségek mentek el. Ma nem született egyezség (!), az elmúlt időszakban cca. 60-70 Mrd meghirdetett állampapírt nem adtak/adtunk el a befektetőknek. Vajon honnan fog és mikor hiányozni ez az összeg? cikk-link 
Nekem ez azt jelenti, hogy a befektetők borúsan látják a helyzetünket, a hosszútávú helyzetet. Miközben tombolt a bika a budapesti parketten.
Kaptam egy linket valamelyik nap a magyar államadósság változásáról, benne egy képpel. Számomra megdöbbentő főleg, ha hozzátesszük a jelenlegi CDS felárakat. Nagyon de ja vu érzésem van 2010 nyár eleji görögországi  adathoz. Ma gyakorlatilag becsődölt a görög állam. Ezek szerint max. másfél évünk van az államcsődhöz  (?!). Remélem nem! Remélem  nem lesz igazam! 

A magyar államadósság:


CDS felárak:


A grafikonok forrásia az ábrán láthatóak!