Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 4 October 2011

OTP - a megjegyzések alapja 16:34-től

Miért gondoltam, hogy felfelé megy a piac? Itt az ábra!



Bux1112 - gyors

A reggeli bejegyzésben rossz ábrát csatoltam. A 78,6%-os retracet, annyiban módosítom, hogy az 50%-os szinten is sokszor fordul a piac, főleg, ha b hullámról beszélünk, azaz, akár el is érthette az ideális szintet. Ha elindul a fordulat, akkor 16000 fölé nyúlhat a határidő. (16200-16400, pontosabbat este)

Bux1112 órás chart:



OTP - gyors


Ha minden jól megy, akkor innen nagyobb eséllyel felfelé megyünk, 5 hullámban (1-2 már meglehet), majd esés.

Korábbi ábra, ahol a várt alsó kék zónát elérte a papír (két nappal ezelőtt írhattam):


Ha bejön az emelkedés szóljatok, hogy az alábbi ábráról írjak egy-két szót!


Irány a célárzóna

A két napja felrakott célárzónákat eléri ma a piac szvsz. Utána szerintem egy kis emelkedés jöhet, de az már nem long belépő. Vészesen leutánozta a piac Cimballi elképzelését, nem árt az óvatosság.

OTP órás chart:

Bux1112 órás chart:



Figyelem! Az ábrán rajzolt célárzóna rossz, a helyes 15.000 környéke, tehát nem 61,8% hanem 78,6%! Sajnos nem tudom javítani.

Vegyük észre, hogy hamarosan vége a korrekciónak, azaz jöhet egy 5. hullám lefelé és még hiányzik egy kimerülési rés is. Este megnézem részletesen a grafikonokat, találok e valamilyen ultra medve számozást. Az OTP esetében érdemes elővenni Szarvasvadász számozását, mert emlékeim szerint nagyon medvés...

Addig is nyitás vszinu réssel, majd irány a célzónák által mutatott terület, ahonnan jöhet az emelkedés, ideális esetben a korábbi lokális csúcs fölé. Számolnék azzal is, hogy megjelenhet egy bearish slingshot, de ezzel még várjunk.

Nem köteleztem el magam az ultra bearish scenárió mellett, egyenlőre figyelek. A célzónák elérése után, akár egy 3 hónapos, december végéig tartó emelkedés is benne lehet a pakkliban, egy csonka 5. hullámmal a buxban, az OTP akár teljes is lehet. Abban az esetben, amikor kétségek vannak nyitottnak kell lenni, a másik irányba is. Várjuk meg még a piac eldönti mit akar....