Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 3 May 2012

OTP - várakozás

A mai nap a tervek szerint alakult a papír, a célzónában érkezett, naposon és óráson is. Órás charton a berajzolt csatornáknál állt meg a piac, egyenlőre minden rendben.

OTP napos chart:

OTP órás chart:

Nézzük mi várható holnap? Elképzeléseim szerint emelkedés jön holnap. Bár nehezen számozható a lefelé menet, a saját kis tf-s számozás alapján 5 hullámot számoltam lefelé, továbbá a c=161,8%a is ide mutat, azaz jöhet a korrekció. Az emelkedésnek nehéz pontos célzónát mondani, mert a harmadik hullám a szokásosnál jobban megnyúlt, ami sokszor magával hordozza, hogy az 5. is megteszi. Ugyanakkor az 1=5 hullám valamivel a korábbi csúcs környékére, illetve alá mutat. A napos rajzon látszik egy szagatott vonal, ami az áprilistól induló esés 1-2 hullámának csatornája és februárban is fogta erősen az emelkedést. Mutatom, az extra bullish hetes számozás ábráján:


Véleményem szerint erős ellenállási zónát jelez, azaz esélyes, hogy az emelkedésnek ismét útját állja, amiben a fent említett arányok is közre játszanak. Ezek alapján az emelkedés első lehetséges helyéül a 3.900-3.950-es zónát jelölném meg.( egy korábbi számítás szerint 4.000-4.050 zóna jött ki, napos esetében egy rövid felszúrás nem lepne meg, azaz elképzelhető)
Ne felejtsük el, hogy a fordulat még nem következett be, egyenlőre erős esésben a célzónába érkezett a piac, de fordulat jeleit nem mutatta, azaz a további következtetések előtt várjuk meg a fordulatot, a fordulatra utaló jeleket.





Bux

Egyenlőre szándékosan kerülöm az indexet, mert nem egyértelmű a kép. Várom, hogy tisztuljon a helyzet, az elképzelésem Elliott elveibe ütközne, ez pedig, mint elliottos elemzőt zavar. Nem fogom ráhúzni a likviditás hiányát, mert általában nem jön össze, még a mi kis homokozónkban sem. Más a helyzet a MOL-nál és más a helyzet az OTP-nél, ebből az egyvelegből jönne ki az index nagy százalékban...
A kereskedés lényege, hogy sok minden tényező mellett instrumentumot is választunk, Elliott szempontjából, vagy a személyes képességeim hiánya miatt, most kerülöm az indexet, mert túl nagy a bizonytalansági faktor.