Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 18 June 2012

Warning!!!

Elkészítettem a devizákra és a magyar piacra vonatkozó nagyobb timeframes elemzéseket. Deviza esetében ez 8H-s, részvény piac esetében napos tf-t jelent. Nem látom értelmét kisebb timeframe-re lemenni, ami a célzónák elérése után jön, az maga lehet a pokol, azaz a 2008-as esés megismétlése, nagyobb erővel, hiszen ez egy C hullám lesz... a csúcsról való lefordulás után nézem csak meg a várható következő nagyobb időtávú célzónát, azaz a 3/3 végét. Keresem folyamatosan a bull verzió lehetőségét, de egyre kevesebb lehetőséget látok. Sőt! Brutál esés következhet, amit sokan nem tudnak elképzelni. Tréningeseknek mondom LD után flat korrekció második hullámban, halálos koktél! Emlékeztek? Az OTP 2007-2008-ban is így kezdte. 
Kérlek ha nem is hisztek nekem, akkor se longoljátok a piacot! Tudom én sem vagyok tévedhetetlen, sőt a nagy januári emelkedés előtt is ezt mondtam, de azzal senki sem veszít, ha nem lép pozícióba, shortolni pedig még korai, érdemes kivárni, de mindenki saját maga dönt, én szóltam.
Napos ábra egyben azt is jelenti, hogy a célzónákba esetenként 100-200 pont elérés (főleg a buxnál) még simán belefér, pusztán azért mert nagyobb a tf, ezt vegyétek figyelembe!

USD/HUF kereszt - Link
EUR/HUF kereszt - Link
Mol - Link
OTP- Link
Bux - Link
Bux1212 - Link
Bux1312 - Link

Bull verzióban akkor érdemes gondolkozni, ha a felfelé menetben kimegy a piac a korrekciós trendcsatornákból! Amíg ez nem következik be, addig bear maradok, nagyon bear.

Bux - napos - várakozás

Dupla horog, szép emelkedést hozott :o)

Napos alapján a charton jelöltem a célzónát, 18.000 környéke  elérhető. Jelenleg C hullámban vagyunk. Egy esetleges lassabb emelkedés esetében 18.800-19.000 környéke az elérhető legmagasabb szint, ennek elérésének lehetőségére a következő napok adnak választ. Meglátjuk. Egyenlőre az első verzióra adok nagyobb esélyt, még akkor is, ha korrekcióban a lassabb verzióval kell inkább számolni. Figyelem a piacot, ez a verzió jobban összefügg a deviza piaccal, a csúcs szerda-csütörtök lehet.

Bux napos chart:


Bux1312 - várakozás

Igen, a 2013-as határidős árról beszélek, még kicsi a forgalom, de egy jó árnál, annak, aki hosszabb távon gondolkozik és a brókere biztosít lehetőséget a határidő vételére, pontosabban eladásra egy gondolatot megér, íme a "lyukas" chart:

Bux1312 napos chart:


Bux1212 - várakozás

Hasonló a helyzet a határidő vonatkozásában is, mint a buxnál, nem magyarázom, célzóna az ábrán, azaz 18.600. Figyelem ez egy számolt célár, a határidőben előfordul, hogy egy nagyobb fordulat estében a célártól elmarad, vagy túllendül rajta a piac, erre figyeljetek!

Bux1212 napos chart:


OTP - napos várakozás

Elérte a célzóna szintjét a piac, árban belement, RSI esetében időben később érte el a várt szintet.  Napos alapján nagy emelkedésre nem látok  esélyt, egy felszúrással elmehet 3.700 fölé, de sokkal magasabbra nem várom. A célzóna felső szintjét megérintheti, vigyázat logaritmikus skála a felső csatorna miatt, ez viszont rövid távon egy picit torzít! 

OTP napos chart:


MOL - napos - várakozás

Korábbi bejegyzés: Link 
A piac hozta a várakozásokat. A B hullám lefutására 1-2 hetet adtam, véleményem szerint a B hullámnak vége, nagyjából egy hét volt. Most következik a C hullám, melynek célzónáját pontosítottam, levettem a felső zónát, nagyobb eséllyel az alsót fogja elérni, célár 17.600-700 környéke.

MOL napos ábra:


EUR/HUF kereszt - várakozás

EUR vonatkozásában nem kell sokat írni, hasonló a helyzet, mint a dollár vonatkozásában. A célzóna alját egy kicsit lejjebb vittem, mást nem változtattam rajta.

EUR/HUF kereszt 8H chart:



USD/HUF kereszt - várakozás

Egyre nő az esélye a támogatott verziónak, azaz, hogy rövid időn belül nagy forintgyengülés következik. A célzóna elérését követően felfelé fordult a piac, azaz nagy eséllyel korrekcióba került és a Minor C Minute [iv] hullámját látjuk a reggeli low után. Ha a negyedik hullám nem húzódik el, akkor 2-3 nap lehet hátra a csúcs eléréséig, azaz nagyjából csütörtökön éri el a piac az alját a korábban jelzett 221-223 zónában. Majd fordulat. A lefelé jövet egy ZZ, nem lépett ki a korrekciós trendcsatornából, ami sok jót a forint számára nem jelent.

USD/HUF kereszt 8 H chart:


Lementem kisebb timeframe-re is, de nem egyértelmű a kép. Nem tudom eldönteni, hogy egy valóban C/[iv], esetleg C/[iii]/(iv) a felfelé kör vagy  a C hullám egy ED lesz és ebben az esetben még "csak" C/[ii]-ben vagyunk. Nagy eséllyel az ED verzióra vonatkozó megerősítés vagy elvetés holnap megérkezik. Nagyobb tf-n azonban a célzónát ez nem veti el, időben azonban minimálisan eltolja. 

Devizák vs forint

Korábban meg voltam róla győződve, hogy mivel az EUR új lowra ment, lesz egy újabb forint erősödés.  Eddig úgy gondoltam, hogy a forinttal szemben, bár eltérő mértékben, de az erősebb devizákkal (USD, EUR, CHF, GBP) ugyanúgy mozognak. Az EUR és az USD képe azonban elgodolkoztatott. Látok arra esélyt, hogy a forinttal szemben a két deviza eltérő pályán van. A dollár erős, azonban az Euro nem.  A két devizával kapcsolatos elemzést lejjebb találjátok. Jó olvasást. Figyelem annak a lehetőségét, hogy a fenti eset fennáll e. A jövő hét elején ebben az esetben az EUR kitör a báziscsatornából, az USD nem. Meglátjuk.

USD Link
EUR Link


(az elemzések szombat este készültek)


Ma este megnézem a részvénypiacot is.

EUR/HUF - várakozás

Kicsit más a kép az EUR estében, a várt célzónát elérte a piac és jól látszik, hogy ez nem a vége, azaz további forint erősödés lesz az EUR-ral szemben. Meddig? Ez nagy kérdés. Nézzük meg először, hogy kiviszi e a báziscsatornát. Itt nagyobb esélyt látok rá, mint az USD esetében. Ha a hét elején további forint erősödés lesz, akkor nagy eséllyel bemegyünk a korábbi 282-es szint alá, ha korrekció indul meg, akkor a forint erősödés célzónája 286 környéke lehet.

EUR/HUF kereszt 8H chart:


USD/HUF kereszt - várakozás

Megvárt a piac, hiába a nagyobb timeframes (8H, D) elemzésnek ez az előnye. Azt látom, hogy nagyon nagy eséllyel elindult a C hullám, annak is a 3. hulláma. (két alternatíva van még erőteljesen a pakliban, az egyik, hogy a lefelé jövet nem az emelkedés korrekciójának C hulláma, hanem nagyobb tf-n egy C hullám és új low-ra megy a piac 200-210 között, a másik, hogy ebből ED lesz és csak az első hullámban vagyunk, a jövő hét elején talán mindkét alternatívára választ kapunk). 
Amennyiben az ábra alapján jók a jelölések a piac 221-223 között érheti el a mélypontját, természetesen ehhez az kell, hogy a korrekciós báziscsatornában maradjon a piac, egyenlőre C/3 v. 3/3 nem mutat arra elég erőt, hogy kivigye, ha ez a nagyobb tf-s 3. hullám, akkor a jelölt báziscsatornát nagy erővel át kell vinnie hétfő-kedd magasságában (görög választások?) Ez hirtelen 8-10 forintos emelkedésnek kellene lennie. Őszintén? Nem hiszek most ebben. Jelenlegi adatok szerint max. 1.1,5 hét lehet hátra a nagy összeomlás indulásáig.

USD/HUF kereszt 8H chart: