Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 January 2018

USD/HUF - Teljes körű áttekintés - 5. rész

Az elemzésekben végigmentem  forint dollár kereszt chartjain a  nagyobb képből a kisebbek irányába és ahogy olvasható volt elég sok bizonytalansággal szembesültem, illetve írtam az elemzés kapcsán. Joggal adódik a kérdés, hogy akkor milyen formában használható az Elliott-i hullámelmélet? Egyfelől sokszor elmondtam már, hogy a rendszer önmagában nem használható kereskedésre, annak csak egy részeleme, másfelől  a chartokon (naposig) egyelőre nincs long jel, ahhoz minimális elvárásként egy HL megjelenése szükséges, ami lefordítva a hullámelméletre egy B, vagy egy 2. hullám megjelenését jelenti, igazából, ha belegondolunk egészen eddig a pillanatig megfelelő stop helyszín sem áll rendelkezésre, így jelenleg nincs más dolgunk csak figyelni a piac mozgására, megerősítést vagy elvetést keresni a korábban vázolt elképzelésekre. Harmadrészt nem szabad elfeledkezni arról, hogy az egyik célárzónához ért le a piac, azaz a mozgások célárainak becslésére kiválóan alkalmas a rendszer.

A piac 4H-n hamarosan ellenállásokhoz ér és nagyon nagy esélye van a lefordulásnak. A lefordulás után, a piac mozgásából, illetve abból, hogy hol fog megtámaszkodni már jó eséllyel következtethetünk a további mozgásra vonatkozóan, legalábbis a lokális low meglétére. Ez a megtámaszkodás valószínűleg a napos charton is megjelenik és adott esetben long setupot is triggerelhet, ezzel elvetve a további low iránti sóvárgásom. 

USD/HUF 4H chart:


(Laci tanítványainak mondom, hogy érdemes keresni egy rsi 40-es megtámaszkodás melletti főindikátor momentum konfigurációt, mert jelentős esélye van a setup kialakulására és a hetes képen határeset jelleggel, de megjelenik a támogatottság is).

USD/HUF :