Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 17 April 2012

OTP - várakozás szerdától

A piac elérte a célzónát, a mai mozgás várakozások szerint alakult. 3.380-3.390-es zóna elérése nyitást követő egy-két órában, majd emelkedés, célzóna elérve.

OTP órás ábra:




Videó (Tréningeseknek javaslom megnézni!):




Kiegszítés az ED-re vonatkozóan:









Mol - várakozás szerdától

Szerintem az olaj papír egy esés előtt áll, célár 16.000-16.500 közötti zóna, szűkebben talán a 16.250-16.300. Pontosabbat az esés szerkezetéből tudok majd mondani.

MOL órás chart:



DAX

Maradjunk egy kicsit a külföldi piacoknál, sokan szeretitek a DAX-ot, tessék napos alapon egy bull értelmezés.

DAX napos chart:



Válasz a DJIA bejegyzésben feltett kérdésre

Igen, Elliott ezt jövendölte. De van másik két manus is, aki még Elliottól tanult:

Bolton.  "1960-ban Hamilton Bolton az addigra kibontakozó bull piac folytatásának célárát 999 pontos szintben jelölte meg"  (Kerülj előnybe Elliott hullámaival - Építőelemek jegyzet) , 1966-ben 1001 volt a csúcs, ahonnan fordult(!!!)
"Tőzsdei brókerként 1939-től olvasta Elliot cikkeit, maga vette fel vele a kapcsolatot és talán egy alkalommal találkoztak is. Személyesen ismerte Collins-ot is, erről tanúskodik a mintegy 120 ismert levélváltás 1955 és 1967 között. Bolton intézményi körökben komoly pénzügyi szaktekintélynek számított, de mégis minden idők legpontosabb Elliott-os elemzőjeként írta be magát a történelembe."  (Kerülj előnybe Elliott hullámaival - Építőelemek jegyzet)

Charlies J. Colinsnak mutatta be Elliott az elméletét 1934-ben. Collins vezette be Elliottot a Wall Street-i körökbe. "Collins maga is számos előrejelzést készített Elliott módszerével, többek között 1966 első hónapjában publikálta a DJIA  1000-es szintje körül készült elhíresült jóslatát, amely 535 pontos index értéket vetített előre egy évtizedes hármas szerkezetű bear piac keretében. A piacok 8 év múlva elérték mélypontjukat 570-nél." (Kerülj előnybe Elliott hullámaival - Építőelemek jegyzet)

De ne aggódj Twer, holnap már nálad is csönget a postás a füzettel! 7-8 oldalon megtalálod!


Én ezért szeretem, mert ha jól csinálod eszméletlen, szinte hihetetlen dolgokra képes. Sajnos minden bizonnyal sok info elveszett, újra meg kell találni, de Elliott képességével kevesen érnek fel. 
A módszer, az elmélet alkalmazása néha már nekem is összejön pl.: OTP mai mozgása:o), de sokat kell még tanulnom.

DJIA - egy megdöbbentő célár


Mit mutatok, hogy új csúcsot érhet el a DJIA a következő 6 hónapban. Igen. A korábbi csúcstól szerintem egy ZZ jött lefelé, C= 261A. Azaz a korrekció, ami most zajlik egy flat korrekció, felfelé B pedig egy dZZ lehet. Számomra is megdöbbentő, de Elliott 1941-ben azt mondta a Dow-ról ".. nem várom, hogy 2012 előtt eléri a csúcsát..." Azt hiszem az öreg többet tudott, mint ami az utókor számára hátramaradt...

OTP - várakozás keddtől

Az OTP szépen hozta a napos várakozást, egy nap eleji lefelé ment után megfordult és északnak vette az irányt. Egyenlőre a minimális emelkedés verziójában egy negyedik hullámmal számolok, aminek az első A hulláma lehetett a mai csúcs 3460 magasságában. Ez az elsődleges verzió.

OTP napos chart:


Holnap belelátom, hogy lemegy 3380-3390 magasságáig és onnan északnak fordult, ha a nap elején, az első egy-két órában nem következik be vagy előtte kiveszi a 3.360-at (nem nyitóban!), akkor kis tf-n egy másik utat jár be a papír, mint amit elsődlegesen gondolok, ebben az esetben nagyon gyorsan akár 3500 alá is juthat. A kis tf-n történő elemzés sok bizonytalanságot hordozz magában, mert a magyar piac nem elég likvid, ezért ezen a szinten történt megállapításokat csak korlátozottan lehet elfogadni!  Jelen esetben 5' és 10' tf-n néztem a papírt.

Óráson a chartra tekintve, olyan érzésem van, mintha egy megnyúlt. 5. hullámot látnék. Figyelni kell a holnapi mozgást, mert ha ez így van akár az ábrán jelzett zóna fölé is érhet a papír a hét közepén.

OTP órás chart:


...és egy rövid videó, napos alapján: