Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 27 June 2019

Bux

Pár napja skicceltem a Buxra vonatkozó elképzelésem. A kék verziónál az értékeket nem érdemes figyelni, annyit akart csak jelenteni, hogy a támasz környékén megpattan, mielőtt átvinné azt.
 

Nem zárható ki, hogy nagyobb képen egy HS alakul ki, ami lefelé mutat. Nagyobb képeken bearish vagyok a magyar piaccal kapcsolatban, de egy magas korrekciót nem tudok kizárni, erre utal a felső charton a célzóna, ráadásul illeszkedhet is Elliottilag egy C hullám részeként. A korábbi lokális low-tól azt vélelmezem, hogy egy komplex korrekciós szerkezet ment északnak, ami lehet a teljes korrekciója az esésnek és lehet annak A hulláma is. A mozgás és a PA majd eldönti.

Korábbi rajzok:
 


 

Coffee - Kávé

Régóta figyelem és május közepe óta ajánlgatom is a különböző csatornákon a kávét vételre, mert óriási potenciált látok benne. Ahogy a hírek hozzám eljutottak többen már longban ültök, vagy már zártatok is egy adag pozíciót az ellenállásnál. Érdemes figyelni erre az árura is, mert továbbra is komnoly lehetőségek lehetnek benne hosszútávon.
 
A CFD-t nehezebb kereskedni, mert havonta lezárják és át kell kötni, a marge pedig nagy, az ETF-ek esetében szintén magasak a költségek, ugyanakkor egy ilyen hosszútávú befektetés esetén eltörpülnek a várható haszon mellett.
 
ETF - Xetra - 1X tőkeáttétes termék kódja: OD7B (Randomnál: ETFS Coffee néven található meg a Randiban, költség min. 6,5EUR oldalanként)
ETF - London - 3X tőkeáttételes termék kódja: 3CFL
 
Két kisebb megállóval a felső zónához juthat el az árfolyam. Most valamilyen szintű korrekció futhat le a termékben, egy jól időzített belépővel (ÉS természetesen megfelfelő setuppal, stoppal, kockázatkezeléssel!!!! - mindenkinek a saját stratégiája és kockázattűrő képessége szerint!) Jó belépő lehetőségek jöhetnek, ismét.
 
 
A chart a szeptemberi határidőt mutatja, nyilván a következő határidő megjelenésével valamilyen szinten módosulni fog, de a lényeg rajta van, a korábbi tetőhöz várom fel az árfolyamot, igaz több hónap alatt.
 
A felső zóna elérése után akár további potenciál is lehet benne:
 

Erős ellenállás lehet 112-120 környékén, a jelzett célárak eléréséhez valamilyen formában át kell vergődnie rajta.