Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 June 2020

EUR/HUF - a rajzolható fordulat és a száguldás

A következő ábra ismerős lehet egy korábbi bejegyzésből. Május végén írtam arról, hogyan gondolkodom a piacokat illetően, hogyan fordítom vissza a kereskedésben szerzett tapasztalatokat, teszteredményeket az elemzés oldalára, miért ragaszkodtam, ahhoz makacsul, hogy bár forintálisan érkezhet egy nagyobb esés a keresztben, mégis azt gondolom róla, hogy nem éri meg shortolni.



Az ismerők ábráknak van egy utóéletük, folyamatosan követtem a kereszt mozgását és osztottam meg a huf csoportban, a várakozásokat főként a chartba rajzoltam, írtam:


A frissítések az érdekesebb mozgások után történtek, némi szöveges kiegészítéssel.


 
Bár a megjegyzésben sok az elütés - a florint szándékosan lett így írva, hordozva azt a többletjelentést, melyet csak az érthet, aki látta Jeffrey Kennedy florintelemzését. Hiába, az ewi nem nézi minden nap a florintot :D


 
A várakozás szerinti elakadás meg is történt:


Majd lefordulás. Érdemes figyelni a következő charton nemcsak az árszint jelölésre, hanem az rsi értékeknél megjelölt várakozásra, elakadási szintre is:

Elakadás, majd fordulat:

 
Kritikus szint elérése, kitörés:


 
Rövid elakadás egy kisebb ellenállásnál:

Majd megérkezett a jegybank is:

 
A hét végére felértünk a zónához:

 
A kisebb korrekció vagy elmaradt, vagy a hétvége miatt nem láthattuk, esélyes, hogy a megálló a jelölt zónánál lesz, de ha az ellenállásnál lévő stopokat kiszedi, akkor hirtelen a korábbi csúcs alá is felhúzhatják a keresztet. 
 
Nagyon bull, visszatért a trend, a nyögvenyelős lefelé kísérlet után, elemi erővel indult el északnak a piac. Szerencsére a kis társaságunkból senki nem ragadt shortban és még időben indította a longokat, a hatalmas függő profit miatt (pl: tőkeáttétellel a BÉTen is kapható certifikátokkal másfél hét alatt 30-40%-os profitott lehetett realizálni) meg is indult a részrealizálás.


Többször írtam a low környékén, hogy nagyon de ja vu érzésem van a 2019. március 20-ai eseményekkel kapcsolatban, mint láthatjuk az érzés nem volt véletlen. Elliottilag arra gondolok, hogy itt is egy ending diagonal zárult le és annak köszönhető ez a gyors, korrekciók nélküli hegymenet, melynek során minden bizonnyal még mindig sokan várják a backtestet egy jó beszállóra, lehet, hogy ők végképp lecsúsznak róla?

Célárak:360-364, majd 373 (egy korábbi setup alapján), illetve nem pontosított, két nagyobb zóna: 380 és 400 (alatt talán egy picivel) és hosszútávon akár 450. Ez utóbbira még nincs elég konkrét adat és akár évekbe is telhet amíg eléri, ha eléri.