Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 7 January 2014

Bitcoin - 5H

A mostani esést negyedik hullámnak gondolom, lefelé nagyon ZZ gyanús a történet. Célja 900-916 lehet elsődlegesen, másodsorban 850-880-as zóna lehet érdekes.

BTC/USD 5H chart:

Visszalapozva elérhetőek az előzmények: Link.

DAX napos -alternatíva

A tegnapi elemzésben magasabb timeframen megnéztem a DAX helyzetét. Ma kisebb timeframen is ránéztem (kereskedési lehetőséget kerestem), de nem győzött meg a napos grafikon. A mai chart alapján olyan érzésem támadt, hogy egy új csúcs még hiányzik.

Dax napos chart:


Ránéztem a vonalgrafikonra, ami néha segít a megítélésben, íme:

Dax napos chart (vonal):


Szerdán, csütörtökön egy erősebb emelkedés alátámasztaná ezt a lehetőséget. Ha kiveszi a három nappal ezelőtti aljat, akkor pedig 9.000 elérése nagyon esélyes.

USD/HUF '15 - Esti gyors

'15 percesen háromszög formálódik, nota bene lesz még egy hullám felfelé, de a hsz adott trendszinten mindig egy utolsó hullám.

USD/HUF '15 chart:


Egyelőre a 220-222-es sávban mozog, bár megítélésem szerint ez a mozgás már a korrekció része. Esélyes az exp. flat verzió, ahol felfelé most egy ZZ megy. Ebben az esetben nem lesz mély korrekció, vszinű egy negyedik hullám (másik verzióban, amire most kevesebb esést adok egy 2. v. B hullám).

USD - 5H

Lefutott egy impulse hullám 5H charton, amiből az következik, hogy esés jön. Az esés nagymértékben függ attól, hogy az inlikvid karácsonyi időszakban látható spike mi volt. Amennyiben a "tömeg" hangulata okozta a leszúrást, akkor valószínűsíthető, hogy 1-2-t látunk (a csúcs 3/5), amennyiben egy-két nagy befektetőnek sikerült megmozgatnia a piacot, akkor marad a kérdőjel.

A minimálisan elvárható korrekció az egy szinttel alacsonyabb 4. hullám tere, ez jelenleg 218 környékén található, de ennél mélyebb korrekció nagy eséllyel benne van a pakliban.

USD/HUF 5H chart:

Ilyen esetekben érdemes kisebb tf-n a belső szerkezetet megnézni, délutánra többet fogunk tudni.