Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 August 2014

Medve?!

Medvét kiáltani, akkor, amikor pár száz pontos emelkedés jön a Dowban lehet felelőtlenség :), természetesen nem erre gondolok.  Júliusban több olyan bejegyzésem is volt, ami utalt arra, hogy elgyengülhetnek a piacok. Július elején utaltam arra, hogy a dollár forint keresztben durva elszállás jöhet, július 16-án USA zárás után jeleztem, hogy lehet láttuk a tetőt (akkor csak az extrán).

Elliott alapján pár éve mondom, hogy 350-es dollár és 400 feletti Eur is elképzelhető, meg persze 600 alatti OTP. De ne haladjunk ennyire előre. Ami látszik jelenleg, hogy egy erősebb korrekció mindenképpen képbe került. Dow vonatkozásában egy negyedik hullámban van a piac, azaz a héten várhatóan leér az 5. hullám (16250 v 16000 környékére), majd megnyugszanak a piacok és egy komolyabb emelkedés indulhat, értelmezésemben korrekció, mely akár a korábbi csúcs közelébe is eljuthat, azaz több száz pontos emelkedés. Ami látszik, hogy pár nap alatt, több heti emelkedést vett vissza a piac, ami nekem azt mondja, hogy bizony komolyabb korrekció jöhet, vagy ciklus C. 


Ma megjelentek a pánik jelei a piacon, elég a dollárra, euróra, vagy az MTelre gondolni, ha pontosabb akarnék lenni, akkor inkább azt mondanám a sajtóban jelentek meg a jelek, mert a grafikonokon már egy ideje látszik. Mindezek mellett nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg ezt egy komolyabb ijesztgetésnek szabad csak felfogni az amerikai piac tekintetében, ugyanakkor véleményem szerint a dollár egyértelmű jelzést adott, ahogy korábban írtam, vártam, azaz, érdemes figyelni rá, mert először Magyarországról (meg attól az egy két országból, ami a leggyengébb gazdasággal és irányítással rendelkezik) fog menekülni a tőke. Tőlünk megindult....szvsz.