Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 24 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás -2011.12. hét V. - frissítve lett

Ma távolról indulok.

OTP            31,45 %
MOL           33,37 %
MTelekom   12,20 %
Richter         16,05 %

Minden más lényegtelen. De ezen belül is a MOL és az OTP a meghatározó, ha ők esnek, akkor valószínűleg az index is, ha emelkednek, akkor az nagy eséllyel az index is.

Mtelekom jelenleg kicsit outsider, a magas osztalék reménye foghatja a részvény árfolyamát. Szabadulni tőle az osztalék után fognak.

A felvázolt verzió csak egy lehetőség!!! Óvatosan!

Nézzük az OTP-t. Látható rajta  1-2-(1)-(2) verzió lehetősége.

OTP órás chart:




A rajz alapján emelkedés jön holnap, nagy eséllyel 5.650 magasságába, majd lehetőség a fordulatra.

Mol. Az elmúlt napokban ingajárat volt, ráadásul múlt pénteken kicsit bele is nyúlhatott valaki a zárás előtt. Nézzük a napos chartot.

MOL napos chart:




Azt, hogy egy ilyen esetben b meddig jut a legnehezebb Elliott elveit alkalmazva megmondani. Ugyanakkor van egy szabály 5-3-5 korrekció esetében a b hullám nem éri el a indulását, 3-3-5 korrekció esetén, akár túl is mehet rajta egy kicsit. Naposon, három lefelé hullám mellett az látszik, hogy három felfelé hullámból a harmadikat csinálja felfelé. 

Kicsit más a kép óráson, figyeljetek, hogy a betűjelek más és más timeframet jelentenek!  A lényeg, holnap kimehet a korábbi csúcsokhoz 24.400 környékére, majd egy erős napos C hullámnak kell lefelé elindulnia!

MOL órás chart:

Nos, a Richter esetében fogalmam sincs mi fog történni, egy ideje szinte csak lefelé megy..... A lényeg, hogy a két meghatározó részvénynél holnap emelkedés jöhet, majd fordulóponthoz érhetnek. A holnapi magas nyitásban a mai amerikai mozgás is segítheti a piacot, sokan zárták a shortokat és állnak át longra, meglovagolják a trendet (legalábbis szeretnék)

A legvalószínűbb verzió a bux esetében, holnap emelkedés a korábban már említett 23.600 környékére (határidő), majd a fordulat lehetőségére megnő az esély.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:


Összefoglava, lesz egy együttállás, melynek a konkrét időpontját nem tudom megmondani, de reális esély van rá, hogy holnap bekövetkezik. Az 1-2-1-2 verzió áll az SP-ben is és CHF esetében is. Charlie ma említette, hogy valami hasonló lehet usd/aud esetében is. Meglátjuk!


CET: 11:28

Bux órás chart és kék négyzet kiemelése:








Bux visszatekintés

Gyors visszatekintés a mai napra.
Hamar kiderült, hogy a 10' jelzett ciklus nem jött létre, valószínű, hogy csak egy a-b-c formációt láttunk lefelé. Nyitás után azonnal északnak fordult és a feltett ábrával ellentétben 5 hullám helyett, szinte egy impulsive hullámban a célár zóna alá jutott.

A lehetőségek közül néhányat kizárt, a következők maradtak:

a) 1-2-1-2 verzió várható célár elsődlegesen 23.600
b) Háromszög/ék kialakulása (ending diagonal, leading diagonal, háromszög)
c) Ezért kérlek ne kezdjetek heves támadásba. 1-2 hullámot láttuk és most felfelé tart egy 3. Igen, ez bull képet rajzolna (egyenlőre nem hiszek benne, később leírom miért nem)

Szóval van két bearish és egy bullish verzió. Nagyon féltem a felfelé három hullámtól, talán egyszer kaptam is érte, hogy miért nem a pincébe várom az indexet. Az indikátorok mást jeleztek és a február óta tartó szakasz, nekem még inkább korrekciósnak tűnik, akár a fenti verziókon túl van egy nagy korrekciós szerkezet, de egyenlőre nem foglalkozom vele, csak utólag lehet majd felrajzolni...

Bux órás chart:


A határidő és a normál index az ábrán (b)-vel jelzett pont retrace szintjét más más szinten érte el, ezért a megítélése a helyzetnek tovább bonyolódik. A két retrace érték közötti különbség a fenti ábrán 80 pont, ráadásul van egy szép leszúrás is benne...
A piros vonalak impulse jellegű hullámokat jeleznek.

Bux gyors

18 db vétel-eladás a nyitó kereskedésben!? Azt hiszem likvid piacról nem beszélhetünk.

Egyik alternatíva:

Bux órás chart:




CET:16:19

Hangosan gondolkozom. Lehet, hogy a felrajzolt 5 hullám helyett egy lendületből eléri a célár zónáját?

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 12. hét IV.

Sajnos egyenlőre nem sikerült a grafikonrajzolót elindítani. Addig is:

Két dolog: Tegnap amerika a magyar piac zárását követően emelkedést produkált, amivel visszakapaszkodott az elmúlt napok 1.300 körüli szintjére, a másik, hogy Portugáliában megbukott a kormány megszorító csomagja és lemondott a kormányfő. Az első egy hangulati elem, a második egy hír, melyek nyitásban fognak beteljesedni a magyar piacon. A fő kérdés, hogy mi lesz a kettő eredője. A 10' ábrán jelzett ciklus 4. hulláma szabályt sért, ha 23.100 fölé megy és ott belezár (!) 

Várakozás: Nagyobb eséllyel a 10' ábrát figyelve esés, 22.820, esetleg 22.700 környékére (kisebb eséllyel, de  reális elképzelés), majd korrekció 23.100 fölé. 

Ha az órás chartot nézem, akkor még mindig az a megérzés irányít, hogy három hullámban emelkedést fogunk látni, ha a második hullám befejeződik, azaz a 10' ábrán várt esés után. Az emelkedés célára 23.600, azonban ez nem biztos, hogy ma valósulna meg.

A tegnapi mozgásnak nem sikerült az elképzeléseim közül kizárni egyet sem, ezért a sok verzió közül ezt tekintsétek a legvalószínűbbnek, megbízhatósága kicsi.

Nézzétek meg a Sentiment indexet, egyre nő a bearish várakozás, shortosoknak nem jó hír...

Rendszer közben megjavult, az ábrák:

10' frissítve:




10' ábrán látszik, hogy a Bollinger szallag tetejéhez ért zárás előtt, zárásban fölé is ment.



Órás chart:




A kis piros négyzetbe való belemenés után érdemes a piacot figyelni (az is info, ha nem megy bele, hanem északnak fordul).