Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 October 2011

Egy év

"A blog létrehozásának a célja, hogy Elliot módszere és a Technikai elemzés iránt érdeklődők közös helyet találjanak.... A többit az élet hozza..."


Ezekkel a szavakkal indult egy éve a blog, azt hiszem messzire jutottunk. 

Szeretném megköszönni elsősorban Twernek, Cimballinak és Mr. T-nek a segítséget és azt a pluszt, amit a bloghoz az indulás kezdeti szakaszában nyújtottak és azóta is nyújtanak. Továbbá mindenkinek, aki részvételével emeli a blog színvonalát: Hócipőnek, Csibusnak, Charlienak, IC-nek, Imi-boynak, Zsozénak, Rasnak, Csabesz, Lacikának, rchrcd-nak, rcsrcs-nek, Naitssznak, Horgásznak, Nononak, Forcagnak, Ízisznek és azoknak a "névteleneknek", akik minden nap  olvassák a blogot.

Bux1012 órás - rövid távon bull verzió


1) verzió

A kék számozás a korábbi emelkedés korrekciós alakzata, ahol ALT A-B-C-D-E a ciklus A poziciójában foglal helyet, az ebből számított célára C-nek 23.900. A korrekciós alakzat 3-3-3-3-3 - összekötő és zig-zag, azaz 5-3-5-3-5 hullámszerkezet.

2) verzió (zöld karikában a számok)

Egy új Elliot ciklus számozása, ahol a megnyúlt hullám a 3., ebből számolt célár az 5. hullámnak 23.900. Ez a számozás mindaddig él, amíg a negyedik hullám nem sérti meg az esésben az elsőt.

Mindkét esetre igaz, hogy a csúcs zónája 23.850-24100 között lehet, a korrekciós alakzatok függvényében is. Tekintve, hogy a fenti két verzió különböző hullámszinteket takar, ezért a két verzió tulajdonképpen egy is lehet. (sub-minuette és minuette) 
Érdekes lenne, ha a fent említett célárakat teljesítené a piac, majd fordulna, mivel ebben az esetben Minor 2 hullám végéről is beszélhetnénk, ami 61,8%-os retrace szintet jelentene, valamint a Minute hullám B pontját is kijelölné. Indulhatna a Minor 3 és Minute C délnek (bearish piac)  Ebben az esetben Minor 3 vége meghaladja a korábbi (2008-2009) mélypontokat.

Íme az volt első elemzés, ami csak azért került fel, hogy Twerrel gondolatot tudjunk cserélni a piacról és ne Cimballi blogjába "szemeteljünk", majd a következő egy hétben 100 ! oldalletöltés volt. Száz embert érdekel, hogy mit gondolunk, akkor érdemes folytatni, gondoltam. Nos, ez lett belőle...


OTP várakozás - csütörtöktől

Az OTP grafikonján a divergencia fordulatot jelez, csökkenést várok az OTP esetében is. Expanding flat  -napos ábrán tekintett - korrekció esetében 2500 környékéig lemehet, de egy extrém érték valahol 2.400 alatt van, oda is benézhet. Erről majd később.

OTP órás chart:


Bux és Bux1112 - várakozás csütörtöktől

A várt zónákba ért a piac. Korábbi elemzésben említettem, hogy a spikek-ok miatt nehéz pontos célárakat mondani, amint az ábrán is látszik a zóna  telitalálat, eddig. Kérdés megy e tovább vagy sem?
Szerintem elértük a végét és nem lesz számottevő további emelkedés. Kis tf-en már látható a fordulat kezdete, holnap megerősítést várok. Célárat nem tudok mondani holnapra, a várakozás, hogy holnap esés lesz, hosszabb távon az ábrán jelöltem a várható célár zónákat, nagyobb eséllyel az alsóba várom a piacot. Figyelemre méltó, hogy amennyiben további esés lesz óráson, akkor elkészül egy "hook" RSI-ben,a mi megerősítést jelent a fordulatra.

Bux órás chart:


Bocsánat, közben látom, hogy az ábrát nem tettem fel a célárról, csak nekem volt meg. A lényeg, hogy a várakozás szerint alakult, eddig.

Bux napos ábra:


A határidő esetében is hasonlóan gondolkodom, megvolt az 5. hullám felfelé, jöhet a korrekció. A hati is belement a célzónába, a célárnál kicsit magasabbra jutott, de órás alapján számoltam, ráadásul nagy spike volt az emelkedésbe, ezért ez nem zavar (ne felejtsük el, hogy közben megváltozott a bux összetétele is!). Hosszabb távon az ábrákon jelöltem a legvalószínűbb célárat. A várakozásaim szerint az  50%-os retrace szintre van jelenleg a legnagyobb esély.

Bux1112 órás chart:


Bux1112 napos chart:


A fentiek mellett azért az zavar, hogy az emelkedés túllépett a napos ábra első tipikus fibo szintjén, ami nem fogta meg az emelkedést, a belső szerkezet alapján azonban ennyi eltérést el tudok fogadni, mert időközben megváltozott a kosár szerkezete (OTP súlya nő), ami magyarázat lehet a célárak kicsi túllépésére.

Jelenleg az amerikai piac erős pluszban van, ennek ellenére nem tudom megmondani, hogy mi változik meg a következő 14 órában mire kinyit a magyar piac, az ábrákon azonban lefelé látok teret.

Bux1112 és OTP

Lehet csak most lett kész az ED?


...és OTP-ben az LD (?)


OTP - gyors

Megszenvedett érte:o)


... és ha ez így marad, akkor ez egy bearish trendforduló óráson: