Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. május 19., csütörtök

Bux1112

Bármennyire is nézem, nem találok semmi kapaszkodót, azaz csak egyet C=A már nem lehetséges, C=161,8% A-nak még igen, ez esetben célár 22.900. A belső szerkezetet nem tudom felrajzolni. Szépen kirajzolódik egy lefelé tartó trendcsatorna, melyben a Bux és a határidő is szépen araszol lefelé.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:Bux1112 napos chart:


MOL

Szépen belenyitott a várakozások szerinti célzónába, majd esés. A továbbiakban a pirossal jelölt zónában gondolom a mozgását, oldalazás jöhet 23.500-22.500 között. A tegnapi mélyponttal a MOL elérte a C hullám végét, nagy kérdés, hogy mi jön most, annál is inkább, mert a papír mozgása a teljes Buxra is kihat.

MOL napi chart:OTP

Az ultimátum megtette a hatását, bár a CHF erősödött - jelenleg 212,19 - az OTP nem tudott belőle profitálni. Felteszek egy lehetséges számozást, mely nagyon alá van bontva, ezért óvatosan kell vele bánni és figyelni a szintekre, illetve azokra a jelekre, melyek esetleg felülírják az alacsonyabb, esetleg a magasabb szintű számozást.
A számozás szerint C/3/3 alhullámaiban esetleg a C/3/4 hullámban vagyunk lefelé.

OTP órás ábra:
közelebbről:
A fentiek alapján revideálnom kell a korábban mondottakat. Jelenlegi helyzet szerint a papír ára nem mehet 6.150 fölé (szabály sérül az alsóbb szintű számozásban) 5.900-5.950 elérése előtt. Feltételezem 6.100 már ellenállás lehet. 5.900 elérése után a fentiek alapján nem mehet 6.100 fölé. Ez a számozás meglehetősen bearish.
Jelenlegi számozás alapján célár 5.750 szélesebb környéke. Mindezek mellett megjegyzem, hogy az ilyen szintekre való lemenetel esetén tapasztalat, hogy a számozások nem mindig állják meg a helyüket, illetve gyakoriak a nagyobb megnyúlások, összességében azonban 5.900 alá kerülés esetén a fenti, legalacsonyabb célár jogos elvárás lehet C=161,8%* A figyelembevételével. 

Vegyünk még egy pillantást a távolabbi képre, napos ábra, egyenlőre itt is nagyobb eséllyel bearish a papír.

Napos chart:
Bux1112 várakozás

Egyenlőre nem jutottam előbbre a Bux1112 értelmezésével. A nagy alakzatból számolt célár 22.900, hacsak  eszeveszett nagy száguldásba nem kezd el a papír.


Bux 1112 órás:


Több megoldás is van a fejemben:

- lehetséges az általatok feltett verzió
- az MTelekom osztalékfizetése által okozott zavar a kicsi likviditással  rendelkező piacon
- olvastam, arról, hogy lehetséges, hogy egy nagy hullám (megnyúlt) 9 alhullámból  áll, melynek belső szerkezete nem kivehető, ennek a lehetőségnek utána kell járnom
- 2 teljes ciklus jön délre, melynél a 3-4. hullám környékén vagyunk
- egy nagy B hullámunk okozza a zavart az erőben és most 5 hullámban (vagy 3 -ban) emelkedés

Várakozás: Emelkedés nyitásban, onnan érdeklődve várom a piac alakulását. Tegnap emelkedésbe kezdett, majd a hír hatására esésbe, de ez akár egy sideways hullám is lehet.