Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 19 May 2011

Bux1112

Bármennyire is nézem, nem találok semmi kapaszkodót, azaz csak egyet C=A már nem lehetséges, C=161,8% A-nak még igen, ez esetben célár 22.900. A belső szerkezetet nem tudom felrajzolni. Szépen kirajzolódik egy lefelé tartó trendcsatorna, melyben a Bux és a határidő is szépen araszol lefelé.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:Bux1112 napos chart:


MOL

Szépen belenyitott a várakozások szerinti célzónába, majd esés. A továbbiakban a pirossal jelölt zónában gondolom a mozgását, oldalazás jöhet 23.500-22.500 között. A tegnapi mélyponttal a MOL elérte a C hullám végét, nagy kérdés, hogy mi jön most, annál is inkább, mert a papír mozgása a teljes Buxra is kihat.

MOL napi chart:OTP

Az ultimátum megtette a hatását, bár a CHF erősödött - jelenleg 212,19 - az OTP nem tudott belőle profitálni. Felteszek egy lehetséges számozást, mely nagyon alá van bontva, ezért óvatosan kell vele bánni és figyelni a szintekre, illetve azokra a jelekre, melyek esetleg felülírják az alacsonyabb, esetleg a magasabb szintű számozást.
A számozás szerint C/3/3 alhullámaiban esetleg a C/3/4 hullámban vagyunk lefelé.

OTP órás ábra:
közelebbről:
A fentiek alapján revideálnom kell a korábban mondottakat. Jelenlegi helyzet szerint a papír ára nem mehet 6.150 fölé (szabály sérül az alsóbb szintű számozásban) 5.900-5.950 elérése előtt. Feltételezem 6.100 már ellenállás lehet. 5.900 elérése után a fentiek alapján nem mehet 6.100 fölé. Ez a számozás meglehetősen bearish.
Jelenlegi számozás alapján célár 5.750 szélesebb környéke. Mindezek mellett megjegyzem, hogy az ilyen szintekre való lemenetel esetén tapasztalat, hogy a számozások nem mindig állják meg a helyüket, illetve gyakoriak a nagyobb megnyúlások, összességében azonban 5.900 alá kerülés esetén a fenti, legalacsonyabb célár jogos elvárás lehet C=161,8%* A figyelembevételével. 

Vegyünk még egy pillantást a távolabbi képre, napos ábra, egyenlőre itt is nagyobb eséllyel bearish a papír.

Napos chart:
Bux1112 várakozás

Egyenlőre nem jutottam előbbre a Bux1112 értelmezésével. A nagy alakzatból számolt célár 22.900, hacsak  eszeveszett nagy száguldásba nem kezd el a papír.


Bux 1112 órás:


Több megoldás is van a fejemben:

- lehetséges az általatok feltett verzió
- az MTelekom osztalékfizetése által okozott zavar a kicsi likviditással  rendelkező piacon
- olvastam, arról, hogy lehetséges, hogy egy nagy hullám (megnyúlt) 9 alhullámból  áll, melynek belső szerkezete nem kivehető, ennek a lehetőségnek utána kell járnom
- 2 teljes ciklus jön délre, melynél a 3-4. hullám környékén vagyunk
- egy nagy B hullámunk okozza a zavart az erőben és most 5 hullámban (vagy 3 -ban) emelkedés

Várakozás: Emelkedés nyitásban, onnan érdeklődve várom a piac alakulását. Tegnap emelkedésbe kezdett, majd a hír hatására esésbe, de ez akár egy sideways hullám is lehet.