Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 August 2018

EUR/HUF

Az EUR/HUF esetében a kép valamelyest egyszerűbb, mint az USD/HUF esete. Itt naposon korrekcióban vagyunk, további emelkedést várok, a kérdés csak az, hogy a b of B korrekció befejeződött-e? (Elsősorban korrekció részeként kezelem a felfelé menetet, természetesen nem lehet kizárni, hogy egy 5 hullám indult el, ebben az esetben a jelölt zóna helyett 334 fölött várható az impulzus vége.)

EUR/HUF napos chart:



USD/HUF

Továbbra is több verzió lehetséges az USD/HUF keresztben. A lejött korrekció lehet egy kész szerkezet, illetve lehet annak első hulláma. 

Ha a lejött hullám egy teljes korrekció, akkor:

- A felfelé kör lehetett egy [v] hullám, ebben az esetben  egy nagyobb korrekció kezdeti fázisában vagyunk. A korrekció elsődleges célárzónája a korábban kijelölt terület.
- A felfelé kör nem készült el [v] hullám  (iv) hulláma érkezett délre, az (v) hullám új csúcsra viszi az árfolyamot.
- A felfelé haladó [v] hullám első alhullámában vagyunk, lefelé elkészült egy (ii) flat hullám.

Ha a lejött szerkezet nem teljes korrekció, akkor:

- A felfelé kör egy b hullám, ami elkészült, az elsődleges célár a korábban jelölt zóna

A belső szerkezetek nem segítenek abban, hogy a jelenleg futó folyamatokat pontosabban, határozottabban megmondjam. 

USD/HUF 3D chart:


Idő kell most, hogy kiforrja magát az alakzat, vagy olyan adatokat hozzon, mely segít a nagyobb esély megtalálásában,

Richter - reggeli gyors

A Richter a tegnapi nyitó réssel és eséssel elérte a korrekció első hullámának célárát. Belső szerkezetileg nem tudok figyelni semmit, mert a rés tartalmazott mindent, amire szükségem lenne, így csak nagyobb tf korrekciós szintjének feltételezéséből tudok kiindulni. Időben nagyon gyors volt a lejövetel, ezért várhatóan a B és esetleg a korrekció C hulláma is nagyon lassú (szenvedős lehet), idő kell, amíg a low-tól való emelkedést korrigálja a piac. Elképzelésem, természetesen, ha a pa támogatja, hogy lassan ugyan, de felmegyünk a tetőhöz, esetleg meghaladva azt (5550-5650 akár).