Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 February 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 9. hét II.

Nem fordul ma a piac, hanem helyette új csúcsra ment. A korábban "b" verziónak tartott és még mindig bearish verzió számomra utolsó állomásánál állt meg. Ezt a tegnapi várakozások között jeleztem, de nem tulajdonítottam neki nagyobb terjedelmet. Ha ma ránézünk a frissített ábrára akkor azt találjuk, hogy az emelkedés pont azon a szinten állt meg, pontosan a "b"verzió célzónájában. 

Első körben nézzük meg a napos ábrákat.

Bux napos grafikon:



Bux1112 napos grafikon:




Stochastic vételi jelzésen, további emelkedést vetít előre.
MACD kiadta a vételi jelzést, további emelkedés várható.
Gyertyák, három fehér katona, ez bizony bullish jelzés.

Napos alapon szemlélve az eseményeket, ha a mai csúcsok környékéről nem fordul le a piac, akkor a medvék talán utolsó reménye is elszáll. (elméletileg a 100% retrace belefér, de én  már nem szeretnék vele számolni.) 

Napos után nézzük meg az órás grafikonokat.

Bux órás grafikon:


Bux1112 órás grafikon:

Elliott alapján és a két indikátort is figyelembe véve, itt bizony holnap lefelé kellene elindulnia a piacnak. Őszintén szólva nem lennék a "nemzet közgazdásza" helyébe a holnapi bejelentéskor. Bocsánat, tudom ez kissé negatív megjegyzés volt, azonban a fentiek alapján egy méretes zakó gond nélkül bekövetkezhet a reform bejelentések után.... De mint tudjuk nem a hírek mozgatják a piacot :o)

Napos ábrán bull, míg óráson bearish scenárió bontakozik ki, a kettő nem zárja ki egymást. Amennyiben bull verzió van a piacokon az emelkedésnek (leendő 1. hullám - talán ezt látjuk) szükséges egy komolyabb korrekcióra (leendő 2. hullám - ezt még semmilyen formában nem látjuk). 

Nálam egyenlőre holnap még a csökkenő verzió él. De röviden nézzük  néhány bux összetevő grafikonját:

OTP: maradt még egy kis muníció, talán még egy magasabb csúcsra is felmehet, de szerintem visszarántják belőle. 

OTP órás chart:


Számozás nélkül a következők:

Mol órás chart:


Szerintem nem láttuk a végső csúcsot, de most egy csökkenésre tenném le a voksom.

Mtelekom  órás chart:


Ideális szintről fordulat, rövid távon csökkenés nagyobb eséllyel.

Richter órás chart:

Nagyobb eséllyel esés.

Egis órás chart:


További esés.

Önmagában egy mutató, vagy kettő figyelése még tudom kevés, csak figyelemfelhívásnak tettem fel. 

Furcsán érzem magam, azt már megszoktam, hogy egy méretes esést mindig sietettek és egy-két nappal korábban várom, ez a mostani mozgásra is igaz lehet, bár hét elejét jeleztem, amibe a kedd és talán szerda nyitás is belefér. 
A mai kép után nagyobb eséllyel várok még mindig fordulatot, mint további impulse emelkedést. Ami miatt továbbra is bízom benne, hogy  nincs teljes szerkezetünk. A nagy C hullámot (ha A a korábbi nagy esés volt) nem láttuk. Egyszerűen nem tudom további esés nélkül összerakni a szerkezetet. (nyilván ettől függetlenül még lehet, hogy tévedek, Prechterrel is megesett már, pedig ha valaki ő ért hozzá) Az emelkedés még akár egy tökéletes szerkezet is lehet és a nagy B végét láttuk ma, vagy egyes részvények esetében látjuk holnap, de kövezzetek meg nekem akkor is hiányzik a szerkezetből az a fránya C hulllám.



CET 21:38 Twer felhívta a figyelmet egy-két fordulós gyertya alakzatra naposon, csatolom őket:

Mol napos chart:



Mtelekom napos chart:




Figyelem! Stochastic kép alatt található beállítása gyakran ad téves jelzést!


Richter napos chart:





Bux gyors

Egy dolgot a hétvégén elfelejtettem, hogy ma hó vége van, ami általában erősre szokott sikerülni. Az ábrákat felrakom frissítve. Látszik rajtuk, hogy egyenlőre a négyszög, illetve a kör magasságába mentek fel, amit igaz röviden, de az elemzésben is említettem, mint lehetőség.

Bux órás chart:




Bux1112 órás chart: