Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 May 2011

Blogger problémák

Sziasztok!

Bizonyára ráfutottatok ti is, hogy az oldal nem működött. Csütörtökön már voltak anomáliák , de péntek reggelre a szerdai állapotokkal találtok szembe magatokat. A szolgáltató karbantartást végzett, ami komoly fennakadást és jelenleg úgy tűnik, hogy adatvesztést is okozott. Remélem a későbbiekben nem fordul elő hasonló. Jelenleg néhány megjegyzés (30-40) és a pénteki OTP elemzés hiányzik, nem tudom, hogy elő kerül e. Ha legközelebb gond lesz írjatok egy mailt, mint ahogy néhányat tettétek, és röviden vázolom a helyzetet egy válasz emailben.

Egy fontos dolog: Ha google-ben jól kerestek és a tárolt változatot nézitek meg, az elveszett és nem látható elemzések is láthatóvá válnak. Pénteken így olvasható lett volna, persze ha tudjátok, hogy létezik.


Kép:




ad


Blogger is back


Update (5/13 7:46PM PST): Nearly all posts since Wednesday are restored, now bringing back comments from last couple days. We expect the comments to be back this weekend or sooner.

What a frustrating day. We’re very sorry that you’ve been unable to publish to Blogger for the past 20.5 hours. We’re nearly back to normal — you can publish again, and in the coming hours posts and comments that were temporarily removed should be restored.  Thank you for your patience while we fix this situation.  We use Blogger for our own blogs, so we’ve also felt your pain.

Here’s what happened: during scheduled maintenance work Wednesday night, we experienced some data corruption that impacted Blogger’s behavior. Since then, bloggers and readers may have experienced a variety of anomalies including intermittent outages, disappearing posts, and arriving at unintended blogs or error pages. A small subset of Blogger users (we estimate 0.16%) may have encountered additional problems specific to their accounts. Yesterday we returned Blogger to a pre-maintenance state and placed the service in read-only mode while we worked on restoring all content: that’s why you haven’t been able to publish.  We rolled back to a version of Blogger as of Wednesday May 11th, so your posts since then were temporarily removed. Those are the posts that we’re in the progress of restoring.

Again, we are very sorry for the impact to our authors and readers.  We try hard to ensure Blogger is always available for you to share your thoughts and opinions with the world, and we’ll do our best to prevent this from happening again.

Posted by Eddie Kessler, Tech Lead/Manager, Blogger

Bux1112 várakozás - péntek és egyéb gondolatok

Egy távoli képpel indítanék most:

Bux1112 órás:


A képen az látszik, hogy van egy teljes Elliott ciklusunk, márciustól indulva, melyet egy flat (3-3-5) korrekció zár, ahol C hullámnak megvan mind az 5 alhulláma és ahol C=A*100%. A  korrekciós szerkezet az emelkedő hullám nagyságához viszonyítva 50%-os retrace szinten állt meg. Tekintve, hogy megvan az 5 elvárt hullám, további csökkenésre (161,8%-os Fibo 22.900 környékén) nem számítok, ebben a ciklusban. (lehetőség, hogy felfelé 3 hullámban egy X összekötő hullámmal találkozunk és jön egy másik korrekciós szerkezet, de a lényeg, hogy emelkedés előtt nem számítok további esésre a mostani kép alapján)
Érdekes az ábrán, hogy a FIBO time 38,2 vs 61,8 százalékban osztja két részre a teljes ciklust.

Ha erre vonatkozólag megnézzük a Bux napos ábráját, kapunk még egy megerősítést, ahol a mai nap egy trendfordító gyertya alakzat volt. Kalapács, eső trend után megjelenve, trendfordító hatása van, melynek a szakirodalom szerint nincs szüksége megerősítésre sem. A felső kanóc kicsi, a test pedig többszöröse az alsó kanócnak.

Bux napos chart:



Kiemelve:


Jogos a kérdés, hogy mi jöhet most. Van egy 5 hullámban eső alakzatunk, azaz A-B-C korrekcióra van a legnagyobb esély. 

Várakozás:  A továbbiakban emelkedésre számítok, holnap réssel nyitás (szigetet hagyva maga mögött - bull jelzés) majd a másik mai napon keletkezet rés, részleges vagy teljes betöltése, emelkedés  23.900-950 közötti ellenállás átvitelével 24.050 alá, ami  valószínűleg erős ellenállásként fogja meg az emelkedést. Nem vagyok benne biztos, hogy pénteken megtörténik. Korrekció jön, ilyenkor korábban rendszerint mellé ment az elemzés, remélem most nem fog és tanultam a múlt hibáiból.


Egyéb gondolatok

Szerintem Twer az alábbi ábra alapján gondolja a 22.900 környéki célárat. Az ábrát megnézve nekem a harmadik hullám belső arányai nem tetszenek, azaz ha ez a számozási irány működik, akkor szvsz vagy mélyebben kell lennie a III. hullám végének, vagy nem a harmadik hullám lesz a megnyúlt, hanem az első ( I.II.III.IV.V. számozás) volt az.
A bejegyzés elején, fent leírtak szerint sem gondolom, hogy ez lesz a megoldás. (persze ettől még lehet, ezt ne felejtsétek el!)

Bux1112 napos chart:


A legnagyobb gondom továbbra is a hetes ábra értelmezése, önmagában ennek a megtalálása komoly iránymutatást adhatna. A neten ugyanakkor azt látom, hogy a legtöbb Elliottal foglalkozó elemzőnek is fejfájást okoz a jelenlegi helyzet értékelése. A következő ábrán egyenlőre nálam a piros verzió a nyerő.

Bux hetes chart:


közelebbről:


Mindez persze elmélkedés és nincs nálam a szent grál, azaz majd utólag mondjuk meg, hogy mi lett a valóság.