Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 6 December 2011

Bux várakozás - szerda

Emelkedés látszik az OTP-hez hasonlóan. Célzónát nehéz adni, ha flat, akkor lesz új csúcs, ha hsz, akkor nem és 17.800 körül állhat meg az emelkedés, feltéve, ha megerősítés jön a fordulatra! 

Bux órás ábra:




Régen raktam fel képet az új határidőről, most pótlom.


Bux1212 napos grafikon:



OTP - várakozás - szerdától

Sokáig néztem az ábrát, örülök, mert gyengült az elképzelés. Tegnap találtam az ábrán egy divergenciát, ami teljesült, szép esés jött. Most találtam még egyet, de ez már nem trendforduló, hanem slingshot, méghozzá bullish. Zölddel jelöltem. Ami gyengíti a bekövetkezését, az az, hogy a két alj távolsága elég nagy, illetve a zárás előtti felhúzás miatt még nem tekinthető 100%-osan teljesült mélypontnak, éppen ezért látni kell a fordulatot, holnap a kereskedés első óráiban. 
Erősíti az emelkedés verzióját, hogy 3 hullámban csökkenést láttunk, szép belső szerkezettel, ami szerintem kész lehet. Délután írtam, hogy pont a célzónában ment bele, amit csak felrajzoltam, de nem jegyeztem meg a elemzésben. Ennek ellenére a régi olvasóknak szerintem azonnal feltűnhetett a ki nem mondott várakozás. Mi következhet mindebből? Hogy holnap elindulhatunk felfelé. A kérdés a meddig?

Két lehetőség van:

A korrekció háromszög lesz, azaz nem lesz új csúcs
A korrekció flat lesz, kimehet új csúcsra

Jelenleg  a flat korrekcióra adok nagyobb esélyt, a divergencia miatt, de csak azért, annak ellenére is, hogy a mélypontok közötti távolság nagy.

Mutatom az órás ábrát:


Ha flat lesz és holnap egyből fordul, nagy az esélye a zöld zónába érkezésnek. Célár ebben az esetben 3.480, esetleg 3.500 alatt egy picivel.

Mutatom az alábontását az esésnek 5' timeframen. Előfordulhat, hogy tévedek, mert ez már submicro szintű ciklust is tartalmaz, inkább a fenti kép megerősítését szolgálja.

OTP 5' grafikon:


Az RSI a bull támaszhoz ért, a stochastic is közel a jelzés kiadásához, DE még nem tették meg, kell a megerősítés a fenti verzióhoz, még akkor is, ha a jó hangulat miatt réssel nyit felfelé holnap a papír, feltéve, hogy marad reggelre is a jó hangulat.

Az RSI-ről eddig keveset beszéltem, rá szoktam nézni, de nem elsődleges nálam, inkább a stochasticot használom, bár tény, hogy az RSI proffeszionálisabb, többet, jobban mutat. Az indikátor specialistája  Cimballi, az élő kereskedésben nagyon jól lehet használni a ki és beszállási pontok, a számozás azonosítására, de mivel kereskedési (munka) időben nem tudom a Markers-t, így az RSI-t sem figyelni, számomra a belépési pontok azonosításához nem ad támogatást. Elliott elmélete mellett, talán ugyanakkora a jelentősége, mint a FIBO szinteknek, ez a hármas komoly előny az elemzésen túl a kereskedelemben is.

Kevés szó esett a háromszög lehetőségéről, egyenlőre várok vele, ha hsz, akkor is felfelé fog menni 3.370 v. 3.390 környékére,  az árak környékén a momentumot lehet érdemes figyelni, illetve a felfelé futó 3 hullám belső szerkezetét.

OTP várakozás - csütörtöktől I.rész

Annyira egyértelmű a kép, hogy már megriaszt, vajon mi lehet a baj, mert amikor ennyire látszik, hogy mi fog történni, akkor általában húz egyet a piac, természetesen a másik irányba. Ezért nem rakok fel most ábrát, egyrészt, mert szeretném átgondolni, másrészt szeretném, ha megmozgatná a Ti gondolataitokat is. Hajrá!  Elemzés később.

OTP - gyors

Az ábra, egyenlőre a ki nem mondott, de jelölt zónában.

OTP órás chart: