Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 13 December 2010

SP 500 a mai nap után

Az S&P mai teljesítménye egy megerősítés volt a vasárnap este írtakra. Ne felejtsük el, hogy a megnyúlt hullám önmagában is egy kis Elliott ciklus, ezért a következőkben egy kis a-b-c korrekciót kell látnunk. A hivatkozott: SP vasárnapi elemzés További megerősítés jöhet  talán szerdán, azért csak akkor, mert a kis b még felfelé kellene, hogy vigye. Az időtávban ua. bizonytalan vagyok még. Egy rossz adat ,egy jó szikra lehet az eséshez...

RICHTER - kitekintés

Őszintén szólva erről a legnehezebb írni. Az órás chart alapján azt mondom esés van/lesz, több szinten lefelé mutató ciklusokkal, célárak: 42.000, 41.200, 40.400, 38.850, melyek közül a két legkisebb a legvalószínűbb. Komoly esés, mindehhez persze a globális hangulat megváltozására van szükség, de a DAX, S&P csúcsközeli állapotokat mutatnak.  nem lepődnék meg, ha kedd-szerda magasságába valami rossz hír hatására megindulna az esés ott is itt is. 

Órás chart:

A papírt most először néztem meg, nem szántam rá sok időd, egyenlőre azért a long pozival és az elemzés szerinti árakkal is óvatosan járnék el!!!

EGIS - kitekintés

Úgy tűnik, nekem, hogy az órás charton egy negyedik hullámban van felfelé a részvény, célárat 21.400 környékére tenném. Nagyobb eséllyel egy kis csökkenést feltételezek a közeljövőben 20.200 környékére, majd az emelkedés jön.

Órás chart:



Bux - várakozás 10.12.14

A bux 15 perces ábrája alapján azt mondom, hogy holnap (esetleg szerdán) 21.250-21.300 célzónába fog beevickélni. Majd jön egy kis emelkedés.

15 perces chart:




Az elmúlt napok mozgása alapján erősödik bennem a gyanú, hogy a napos ábrán kék számmal,.zárójelben jelölt ciklus korrekciójának szerkezete 3-3-5 lesz, azaz ami fontos, hogy visszamehetünk 20.200 környékére, de nem egy-két nap alatt!

Napos chart:




OTP- várakozás 10.12.14

Sokat nem tudok írni a papírról, elérte a célzóna alját, sőt talán ma kétszer bele is ment.  A mai mozgás alapján én várom, hogy megcsípje az 5.350-et. Ma 3,8 Mrd forgalom volt, hol van a néhány hónapja 70 Mrd fölé jutott forgalomtól? Szerintem az összes OTP tulajdonos és leendő vevő a karácsonyi forgatagot bújja, nincs vételi erő és eladni sem nagyon akar senki sem. 

MTelekom

A korábban írt elemzés szerint alakult a sorsa a papírnak. Lassan az anno meghatározott célár zónájába ér a papír. Mtelekom október 27-e elemzés A célár elérés után sideways negyedik hullám, azaz széles sávban oldalazás, majd további esés.

Napi chart:

In memoriam bux1012

A mai nap mozgása után, azt kell mondanom, hogy nem látom értelmét a határidő további elemzésének. Az a furcsa tény látszik, hogy 4 nappal a határidő zárása előtt jelentősnek tekinthető különbség van a prompt és a határidős ár között, egymástól sokszor független elmozdulást mutatnak és elég komoly kamattartalom mutatkozik a termékben. Gondolom ennek köszönhető a 21.600-nál kialakult ellenállás is. Itt az ideje pontot tenni. Ezek az utolsó sorok részemről  a terméknek a vonatkozásában. Maradok a tegnap említett Bux indexnél, amíg az új határidő nem hordoz megfelelő információt.

Dax - kitekintés

A Dax szerintem a harmadik hullám végét járja, közeleg a fordulat. A fordulat ideális helye a kék és zöld vonalak  által határolt területen található. Nagyjából 7.050-7.110 között. Természetesen célzóna +- egy kis eltérés még simán belefér. A negyedik hullám lefelé sideways jellegűnek gondolnám, kicsit őrjítő lesz.....o). Tekintettel arra, hogy napos chatról beszélünk lényeges korrekció jöhet, amire régen nem volt példa. Most talán 6.500 széles értelemben vett környékét mondanám.

Napi chart:

CET: 18:12
Közben rájöttem, hogy nekem csak a tegnapi napig hozta fel az adatokat a rendszer, azaz a mai nap csúcs, akár a várt fordulópont is lehetett 7.044,8-nál.