Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 2 January 2014

Bitcoin

A virtuális deviza a mélypontot követően ismét "szárnyal" értéke két héttel ezelőtti majd kétszerese, 454 dolláros mélypont után gyorsan 900 dollár közelébe jutott. Az ábrán kirajzolódik egy ék, mely vagy egy ritka 1-2-1-2-1-2 sorozat és a jövő héten elszáll az árfolyam, vagy egy leading diagonál és A hullám pozíciójában foglal helyet. Meglátjuk. A mozgásban nincs semmi meglepő, éles és széles mozgások várhatóak továbbra is. Nagyon hamar, akár 30%-os esést is produkálhat.  Nagyobb kontextus: Link

BTC/USD napos chart:


Órás timeframen egy impulse megy északnak, azaz a jelenlegi lokális csúcsnál - bear verzióban is - lesz magasabb lokális tető.


BTC/USD órás chart:


USD/HUF

Az ünnepek alatti lassú lecsorgás után, mely beszűkült forgalommal járt együtt, a dollár az év első kereskedési napján komoly erősödést produkált a forinttal szemben. 

Az USD/HUF vonatkozásában egy exp. flat korrekcióra számítottam, ami láthatóan nem állta meg a helyét. Bár később  óráson az előrejelzett (213,9) szint környékén fordult a piac (a hatalmas spike-ot nem számítva, amit lehet az alacsony forgalommal is magyarázni), a mély korrekció (?!) meglepett. 

A mai kép alapján - egyelőre - azt gondolom, hogy a dollár esetében a trend észak, azaz további dollár erősödés várható. A lecsorgás egy dZZ lehetett, mint a kombináció utolsó része. MA9 felett az órás RSI által produkált horog délutánra meghozta az emelkedést  (azaz órás irány észak!).

5H charton a legszélsőségesebben meghúzott korrekciós csatornatetőt is átszakította a piac, amiből a hatalmas trendgyertya mellett impulse hullámra következtethetünk, azaz további dollár erősödést támogat az órás feletti timeframe.

USD/HUF 5H chart:


Az emelkedést a bull ellenállás zónája fogta meg, véleményem szerint egy 4. hullám indult el. Ennek várható célzónáját - elsődleges - 217,80 környékére teszem (másodlagos 216.5 környéke). 

Délután már említettem, hogy a stooq vonalgrafikonján olyan a helyzet, mintha 1-2-1-2 sorozattal állnák szembe, azóta eltelt időszak ezt megerősíteni látszik, szerintem 3/4 indulhatott délnek 219-ről.


Nem használok most professzionális chartot - az újratelepítéssel még nem jutottam el odáig - valószínűnek tartom, hogy a fent jelzett célzónában történő fordulat után 220-ig megy el a piac (elsődleges célzóna -3/5).

Mostanában ritkán számozom be a chartokat, a szemem már automatikusan rááll, időben sokat jelent nekem, ugyanakkor sokakat zavarhat ez, szóljatok ha nem világos valami!