Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 21 December 2011

Bux - röviden

Itt a mai ábra, célzóna oké, lefordulás oké, a nagy kérdés mi jön.

OTP 5'- nagyon gyors


CET 14:28

CET 14:43

Négyzetre figyeljetek, lehetséges fordulós pont, az egyenes ellenállás lesz!

CET 15:08

A negyedik hullám a felső vonal fölé szúrt, ez negyedik hullámban reális.
Kicsit zavar, hogy elég impulse volt a felfelé jövetel, forgalom viszont nem volt nagy.


OTP 10'

Az OTP-t nem egészíteném ki nagyon. A 10' ábrát mutatnám, mert elképzelhető rajta egy ED 5. pozícióban, kiugrással a végén. Kicsi a tf, nem nagyon lehet pontosan megmondani 5' sem, hogy 100%-osan az, de esélyes.  Az esés ebben a formában  3.300-ra mutat!

OTP 10' chart:


Megj.: Az ED kicsit tf-n alakult ki, nem lehet belőle következtetni, hogy a nagy fordulatot láttuk vagy sem. Szerintem még nem. Négy zöld gyertya kellett a 16%-os növekedéshez. Az évből van vissza még annyi, hogy egy-két nap korrekció, majd egy újabb emelkedés is beleférjen. Számomra nagyobb kérdés, hogy melyik célzónába mennek a papírok, az alsó ábrákon lévő, vagy esetleg egy magasabb szinttel is megpróbálkozik. OTP esetében 4.400 körüli szintekre gondolok, korrekció után meglátjuk, nagyon közeleg a formáció vége!!!

Bux - várakozás

Tegnap este feltettem egy rövid bejegyzést, nem tudtam ma lesz e időm egy kicsit reggel nyitás előtt kifejtenem, most látom, hogy van.

Van egy ék a napos grafikonon, amit szerintem sok TA elemző nagyon figyel. Elliotti értelemben nem jelent semmit, ugyanakkor azt gondolom, hogy sokan beszállási pontként tekintenek rá (short), ezért ez be is fog következni. Ez más a szempontból is érdekes, hogy ezen a szinten Elliotti értelemben is lehet egy fordulópont, lásd tegnap esti bejegyzés.  
A folytatásra több verzió lehetséges, fut a zigzag verzió, mint intermediate C ending diagonal záró verziója, ahol az 5-3-5 emelkedésből az első 5 hullám lehet meg, azaz a. Mit jelent ez? Két dolgot:
Egyfelől esélyes a lefordulás mindkét elmélet alapján, másrészt a következő b hullám vonatkozásában esély van egy hsz kialakulásra. Hagyományos TA szerint a piros ékben mozgás, Elliottt szerint pedig egy hsz b pozícióban.
Azaz várható ma egy lefordulás és a következő napokban esetleg hsz kialakulása.

Bux napos ábra:



Nézzétek meg az esti bejegyzést is, a bux órás grafikonját!