Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 15 May 2014

OTP

Írtam, hogy nem látok long belépőt az OTP vonatkozásában, naposon nagy trendgyertya látható. Egy pár sorban, még nyitás előtt, amikor már többet lehetne tudni, hogy mi lesz ma, írok róla pár gondolatot. Az esetek túlnyomó részében a piac egy ekkora esés után nem fordul hirtelen északnak (túlnyomó, mert van, hogy igen). A piac ekkora esés után inkább lassulni kezd. Szóval ami információ rendelkezésre állt tegnap napközben, az a tegnapelőtti hatalmas fekete (előző 3 napi gyertyát átölelő) gyertya. Ilyenkor érdemes kivárni a fordulós jelet, mert megégetheti magát az ember, várni, hogy lassuljon az esés. A tegnapi nap egy inside bar lett, jelentése a piac megpihen, nincs egyértelmű egység a piaci szereplők szerint a további irányt illetően.
Elliotti értelemben impulse hullám sosem jár egyedül, itt fordulatra csak abban az esetben lenne lehetőség, ha  a lefelé menet egy c hullám volt, van erre esély, de arra, is, hogy 1. vagy a hullám jött le. Mindkét utolsó lehetőség ugyanazt jelenti kereskedési szempontból, korrekció után lesz még egy kör délnek, minimum. Hetes szinten bull a piac, azaz valószínű felfelé lesz majd az irány, de a nagy kérdés, hogy ki bírja riskkel? Ami tapasztalatom szerint rosszabb, ha az ember veszteséges pozícióban ül, mert a veszteség lehetősége elkezdi "enni a pszichét" és nem tud igazán jól dönteni... ez a veszélyesebb.
A másik gondolatom, hogy egy feltételezett ED-ből fordult lefelé a piac, ami adott trendszint utolsó hulláma, azaz fordulatot jelez előre, nos ilyenkor érdemes a második jelzést meglőni, mert az első besülhet.

OTP napos chart:


Érdemes lenne lemenni a következő tf-re, ami jelen esetben 2-3 órás chartot jelentene. Ilyenem most nincs, ezért az órást mutatom, ahol szerintem nem volt long jelzés. A második mélypont lehet az és fel is mehet a piac a tegnap említett 4420 körüli szintre (c hullám, flat korrekció). OTP esetében nem fogadom el az eddigi tapasztalatom szerint 2. hullámnak azt a hullámot, ami 61,8%-as fibo szintnél mélyebbre megy (not incl. spike).

OTP órás chart:

Nagy eséllyel a papír elmehet 4420-as zónába (amennyiben flat és c megy felfelé), majd esés a 4260-as zónába. Ami a fibo 61,8 és a 4420-ról számolt ZZ célára is egyben. Kis tf-n alt verzióban egy hsz is játszik még, ebben az esetben nem megy olyan magasra a piac.

Természetesen nem én fogom eldönteni, hogy mi lesz, azt a piac mutatja majd meg. A chart alapján én ezt látom.