Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. szeptember 29., csütörtök

OTP várakozás péntektől

ED, most lehet igazán látni, hogy a háromszögek tudnak kavart okozni a gépezetben. Játszott velem és játszhatott veletek is. Abban nem vagyok biztos, hogy teljesen kész, D és E pont még változhat. Ideális korrekciós szint lehet 3.100, több oldalról is, de várjuk meg milyen szerkezetben esik, milyen lesz a korrekció. Az ábrán a jelölt szint átvitele a további növekedés feltétele, de előtte lefelé várom, tehát a téglalap a korábbiakkal ellentétben nem célzóna!

OTP napos chart:
OTP órás chart:


A zónákon nem módosítottam sokat, az esés szerkezetétől függően várom a fenti zónákba a papírt. Ha ZZ korrekció alsó, ha flat, akkor a felső zónába.
Szerintem nagyobb az esélye a ZZ-nek, akkor 3100-at az első körben eléri, majd emelkedés, magas retrace szintre és újra esés egészen le a réshez, de lehet ez már jövő hét.


OTP 1' chart:Bux és Bux1112 - várakozás péntektől

Kezdek először a napos ábrákkal. Több verzió is van, ami számomra a legvalószínűbb az a következő. A valószínűségi következtetéseket a Cimballi által csak vezérlőelveknek mondott szabályok alapján állapítottam meg. (egy ciklushoz tartozó korrekciók jellemzői, mélysége, időbeli megvalósulása stb.)

Bux napi chart:


Bux1112 napi chart:


A  fenti ábrák szerint volt lefelé egy teljes Elliott ciklus, azaz egy nagyobb korrekció következhet. Kérdőjeles, mert előtte szeretném látni a trendcsatornából való kitörést. Ha jön a korrekció, magas célárat érhetünk el, előzetesen 20.000 környékét mondanám. (lehet, hogy már nem a bux1112, hanem a bux 1212 fogja a küldetést beteljesíteni?) Tényleg, mindenki az esésre hajt, akkor annál erősebb a megérzés, hogy ez a jó számozás.

Nézzük a piacot kisebb timeframen.

A bux és a határidő képe nagyjából hasonló, ami elliotti számozást illeti. Újra számoztam a korábbi verziót, mert a 3. hullám jellegzetességei alapján így jobbnak tűnik. Nem vagyok biztos, abban hogy a teljes ED készen van e vagy sem, még lehet felfelé egy kör. Ha nem megy új csúcsra, akkor esélyes forduló pont lehet 15900+ környéke. A csúcs után esést valószínűsítek, mértékét nehéz előre jelezni, mert b hullám, ráadásul ZZ lehet a teljes szerkezet, ha nem korrekció, hanem trendforduló lesz, akkor a célár 3 hullámban, akár 15.000 is lehet, de erről majd később.

Bux1112 órás chart:


A lényeg kis emelkedés belefér, de utána esést várok, függetlenül attól, hogy hó vége lesz és függetlenül attól, hogy melyik számozás a helyes. Célárat nem tudok most mondani, bármelyik FIBO szint jó lehet , az esés szerkezetétől is függ.

OTP, Bux1112 - gyors

Mindkettő esetében van egy 5. hullám, ami ED, jelentése gyors esés következik, a háromszög aljáig. Amit korrekciónak hittem, az úgy látszik, csak a felfelé menő 5 hullám 5. hulláma. Az esés jelentős része, ma zárásig bekövetkezhet. Közben erős esés kezdődött.. 

OTP órás chart:Bux órás chart:


Figyelmeztetés

Bármennyire is nagyok a találtatok mostanában, senki ne felejtse el, hogy nincs "szent Grál",  nincs olyan, hogy valaki mindig eltalálja a piacot! Nagyon fontos, hogy megfelelő tudás legyen a birtokodban, hogy felismerd a veszélyeket, amikor a piac már nem az elemzésben foglaltak szerint mozog. Fontos, hogy legyen kereskedési stratégiád, legyen jó money management rendszered azért, hogy megóvd magad a veszteségekről.  Fenntartások nélkül ne higgy senkinek és semminek ! Stop mindig legyen kint!

Bux1112 várakozás

A határidőben csak 3 felfelé hullám látható, azonban a normál indexnél megvan az 5 hullám, még ha az 5. egy picit csonka is. Nem akarok sokat írni, mert egy b hullám mehet lefelé, (vagy 2.) amit a legnehezebb előrevetíteni. Ennek ellenére örülnék a további elemzés szempontjából a 15.000 érintésének. Előtte 15300- és 15400- erős ellenállás. Figyelem, ez nem határidő!

Bux órás chart:


Holnap negyedév vége, esni nem nagyon fog tudni pénteken, jó lenne ma befejezni a szerkezetet (esés), hogy holnap egy szép emelkedés indulhasson Ráadásul bux kosár változás is lesz, inkább ez utóbbi miatt az elemzés sok kockázatot hordoz!

OTP - várakozás csütörtökről

Tegnap a csökkenés nem érte el a várakozásaim szerinti zónát, ma folytatódhat a csökkenés. Minimálisan 3100 környékére várnám, de nem lepődnék meg a 2950+ szinten sem. Sok FIBO sűrűsödik, óráson ezért rajzoltam egy nagy zónát, melybe behúztam a két legvalószínűbb részt. Hangulat függvénye meddig megy el. Réssel lefelé nyitás szerintem simán belefér.

OTP órás chart:OTP 1' chart: