Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 13 May 2012

Bull v. Bear

Miért gondolom, hogy lesz még egy erősödés a piacokon, azaz valamilyen formában optimista lesz a hangulat. Ehhez egy olyan devizát hívok segítségül,  mely igencsak kockázatosnak számít a piacokon, igen a forintra gondolok. Nem ez volt az elsődleges értelmezésem, de kénytelen voltam váltani, mert a piac a nagy esés után újabb aljat ért el, ami azt jelenti, hogy a lefelé jövő impulse mozgás nagy eséllyel A hullám volt, ebben az esetben a csúcs nem flat hullám B-je, hanem valóban az 5. csúcsa.

EURHUF kereszt, napos chart:


Az ábra alapján a célár 280 alatt várható, esélyesen ED formációban, a váltakozás elve szerint, ráadásul, A hullám nagyon nagy volt, B nem korrigált nagy retrace szintre, ebből sokszor egy A>C reláció következik, ahol C ED.

Tudom, hogy nem szabad más termékből egy adott piacra következtetni, de itt csak a hangulat várható alakulására következtetek, ráadásul egy érzékeny devizával kapcsolatban. Ennek ellenére tudom, hogy óvatosnak kell lenni, mert ez még nem zárja ki, hogy a forint erősödik, miközben a fél világ összeomlik, bár ezt a verziót fordítva jobban el tudom képzelni.