Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 4 May 2021

OTP

A keddi napon óriási forgalommal emelkedett az bankpapír árfolyama (majdnem elérte a múlt hét teljes forgalmát), teljesítette a korábbi indikátor-konfigurációs setup 3. célárát, illetve elérte a nagyobb tf-n megjelenő gyertya alakzat célárát, tovább egy még nagyobb tf másik gyertya-konfiguráció első célárát. Sajnos anno a chartot nem mentettem el, így álljon itt az akkori állapot.
 
 
A vákuum, ahogy vártam felhúzta a sáv tetejére az árfolyamot (a hetes chart alapján a sávtetőt 14 K környékére teszem). Aki követte a kereskedést láthatta, hogy hatalmas erővel ment északra az árfolyam, amit a leszorító törése, illetve a bull pennant formáció triggerelődése is segítette. Nem tudok a belső szerkezet furcsasága mellett elmenni, mert a forgalom nem a várt hullámfázisban érkezett meg, így az emelkedés kétségeket ébresztett bennem, sokkal inkább hasonlít egy SQ-hoz, mint egy trendfázis középső, legerősebb hullámához. Emiatt jelenleg még nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem egy fals triggerről, egy kósza B hullámról van szó, mely besülése után újabb esés érkezik a parkettre (veszély, jel semmiféle nincs még a charton rá!!!). A kritikus szint 14000-14200 környékén található, nagyon kíváncsi leszek mit csinál ott a piac és milyen formációval jut el odáig, feltéve ha az előtte álló bő 100 forintot a holnapi nap teljesíteni tudja (erre számítok nagyobb eséllyel).

Aktuálisan így néz ki a 2H chart:

 
A hetes bull pennant alakzat biztató, de az utolsó  gyertya még nem zárt, amennyiben a formáció megerősítés kap, lehet nem a 16K célár lesz a célja, hanem sokkal magasabban 18K fölött tetőzhet az árfolyam. Nem akarom fűteni a kedélyeket, jelenleg erre semmiféle megerősítés nincs  a charton, egy távoli lehetőség, amivel egy erőteljesebb emelkedés és a korábbi covid pánik utáni lokális tető kivétele után érdemes foglalkozni.


Az oldalazó korrekció térben nem érte el a célját, ami vagy azt jelenti, hogy nincs kész a korrekció, vagy arra utal - a több hónapos oldalazás ellenére - magasabb idősíkon még nagyon erős a trend és további sokak számára meglepő magasságokba történő emelkedés következik (bull pennant erre utalhat). 
 
Nem akarok határozott állást foglalni, mert elérte a korrekció a minimálisan szükséges időkeretet, de ott lebeg a szemem előtt egy veszélyes szituáció lehetősége, hogy egy B hullám kiszámíthatatlansága ejti most a bikákat csapdába. Lássuk jön e megfelelően erős follow through!