Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 10 May 2012

Dax - péntek

Furcsán alakult ma a német index. Először réssel felfelé nyitás, meggyőzött, hogy harmadik hullám megy felfelé, majd semmi, nem hozta a várakozást, dinamikus eséssel betöltötte a rést is. Majd ismét egyértelműen impulse emelkedés, majd végeláthatatlan oldalazás. Első körben trendcsatorna törés, igen gondoltam 3., majd rés betöltés új alj, oké, új trendcsatorna, ebből viszont az emelkedés nem tört ki, azaz ZZ mehet felfelé, de a C hullám 4. alhulláma túlságosan elnyúlt. Nem húzom tovább... Amit holnap figyelek az az 1-2-1-2 verzió, ahol az első 2- hullám flat, hamar kiderül, hogy jól gondolom e, gyors dinamikus északi irányú elmozdulás kell. RSI bull zónában, alakul egy horog, majd meglátjuk...


A napközbeni esés, majd az emelkedés impulse-nak tűnt, ez pedig csak úgy lehet ha az egyik hullám C hullám volt... A diagonal verziókat egyenlőre mellőzöm.

RSI és a többiek

A blog olvasóinak szerintem újdonság erejével hatnak olyan hivatkozások, amiket nem tudnak elhelyezni. Ezek száma az elmúlt időszakban megszaporodott. Elliott elméletének használatáról több elképzelés is létezik, talán nem véletlen, hogy a magam részéről nem kereskedési rendszerként tekintek rá.

Elliott elméletével önmagában kereskedni nagyon nehéz, profitábilisan tenni ezt még nehezebb. Elliott csupán a kontextust adja meg, minden mást a sikeres tőzsdézéshez máshol kell keresni. Az elemzéshez Elliott elveit hívom segítségül  a blog ennek megismerése végett jött létre. Az elmúlt hetekben több tréning is lezajlott, pont a blog olvasóinak tavalyi kezdeményezése alapján, ahol Elliott elméletének megismerésén túl részletesen foglalkoztunk kereskedési szignálokkal, a belépési és kilépési (set up, signál, illetve trigger) jelzéssekkel, a bear és bull támaszok, ellenállások kérdésével, valamint az RSI Cimballi féle értelmezésével. Az anyag összetett és bonyolult, gondolom ebben a részvevők is meg tudnak erősíteni, nem olyan, amit egy-két sorban le lehet írni és pár perc alatt el lehet sajátítani, mindezt azért írom le, mert látva a sikerélményeket, azt gondolom, hogy elkerülhetetlen, hogy olyan dolgok jelennek meg a blogon, ami az átlagos olvasó számára érthetetlen lesz. Nem akarok senkinek sem csalódást okozni, de tudom, hogy nem fogom tudni az egyes jelenségeket részletesen megmagyarázni (idő, összetettség), ezen felül még nekem is sokat kell tanulnom ezen a téren.

Ha valakit érdekel a rendszer, kedvet kapott hozzá, annak azt javaslom, hogy első lépésbe kezdje el megismerni az Elliott-i elméletet, melyre lehetőség a blog jobb felső sarkában található link, ami ingyenesen angolul mutatja be az elméletet, ha valaki magyarul szeretné az alapokkal ismerkedni, annak ajánlom a "Kerülj előnybe Elliottal - Építőelemek" jegyzetet. Ha valaki elég kitartó, nyitott és türelmes óriási meglepetésekben lesz része!