Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 29 June 2012

OTP - várakozás

Az OTP esetében ma a csatorna visszatesztjét várom, erős emelkedés lehet, éles A hullámmal, réssel nyitással, esetleg alacsony B retrace szinttel.

OTP napos chart:


USD - még mindig a partvonalon

A devizapiaccal való ismerkedésem során megtapasztaltam, hogy Elliott szabályrendszerének használata sokkal nehezebb, mint a részvénypiacon. Ennek sajátossága egyfelől az, hogy két szemben álló deviza miatt sokkal nehezebb értelmezni a hullámokat, mivel fontos az is, hogy a devizapárt milyen oldalról figyeljük, Cimballi szerint nagyobb tf-n folyamatosan korrekciós alakzatokban mozognak. Ráadásul nincs egységes devizapiac, így nem biztos, hogy az adatszolgáltatónk teljes információs szolgáltatást tud nyújtani, csak hozzávetőlegest. Mindez azt is jelenti, hogy olyan pontos számítások nem végezhetőek el, mint más egységes piacokon.
Kisebb és nagyobb tf-n is követem az USD/HUF keresztet, sok lehetőség van a fejemben, melyek közül egyet szoktam feltenni. Tegnap ott tartottam, hogy kimondjam, megvolt a fordulat, a piac elérte/átlépte a kritikus szintet, ráadásul az oldalazás meglehetősen hosszúra sikerült. DE a korrekciós csatornából NEM lépett ki, ráadásul említettem, hogy a felfelé jövetel első hullámának karakterjegye inkább A (jún. 21.), ha a hosszú oldalazást B-nek vesszük, akkor a C hossza jelenleg pont A-val egyezik meg, ahonnan éles lefordulás következett be. Most pedig a forexpros adatai szerint 15m charton 5 hullám jött lefelé, legalábbis annak látszik. A lefelé jövetel olyan élesre sikerült, hogy kilépett a korrekciós csatornából. A csúcstól elinduló 5 hullám, amennyiben - a korábbi csúcs kiindulási pontján túl megy - nem lehet önmagában, korrekció után min. egy 5 hullámból álló alakzat fog következni, ez esetünkben forint erősödés irányába mutat. RSI szintén azt mutatja, hogy van a forintnak mit keresnie a következő órákban. Mivel a 2 a) és b) verziók esélye csökkent, ezért az 1)-es verziót követem kiemelten, ennek a törésére figyelek. Emellett nyilván indulhatott felfelé egy LD is, de ez nagyon elnyújtja az indulást. SP vonatkozásában nagy eséllyel egy C hullám fog ma befejeződni, ami egyben egy 2-es is lehet, onnan pedig egy erős 3. hullám indulhat majd délnek, hétfő, kedd magasságában. Addigra a magyar piacok is összeállhatnak. Meglátjuk.

USD/HUF 8H chart: