Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 April 2012

Bux

Rossz érzés van ma egész nap bennem, ez akkor szokott jelentkezni, ha az elemzésemet nem igazolja vissza a piac. Nem állt össze a teljes kép, valami nem stimt. Ha amerika egy flat c 3. hullámját csinálja, mi meg egy LD-t, akkor amerika már régen emelkedik, amikor nekünk még esni kell, Ezen felül naposon túlságosan mélyre jutott az A hullám. Írtam korábban, hogy az LD nagyon sokszor keverhető az 1-2-1-2 szituációval, ha megnyúlás van első hullámban. Napos ábrát nézve, ennek növekvő esélyét látom. De mi van akkor, hogy alakul a számozás. Íme egy alternatíva.

Bux napos chart:




Ennek a megközelítésnek az előnye, hogy az amerikai mélypontot (SP flat korrekció c hullámának végét) nagyjából azonos időben érjük el, azaz a fordulat, a hangulat változása közel azonos időben történik, nem megyünk egymással szemben. Nem esünk ki a korrekciós trendcsatornából és a piac ma még hihetetlennek tűnő emelkedést hozhat akár a fent jelzett két zóna valamelyikébe. (Figyelem : Az esésnek még nincs vége!)

Ez lehet az oka, hogy az OTP ma elérte a korábban felrajzolt célzónát, (számozást ne nézzétek!) ami a következő állomásként vártam.

OTP órás chart:



MOL hetes ábra:


bux - gyors

Mol - gyors

A Mol belépett az elsődlegesen várt célzónába. Ez, akár meg is felelhetne, de óvatosnak kell lenni, hetes ábráról beszélünk, akár a célzóna alját is tesztelheti, illetve mehet egy szinttel lejjebb is, amit nem jelöltem az charton.

MOL hetes kép: