Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 6 February 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 6. hét I. folytatás II.

Nézzük meg az órás képet, mit mutat, ez a szint már kereskedhető.

Bux1112 órás grafikon:



Berajzoltam egy a hagyományos értelemben vett ék alakzatot. A piros számozás alapján, akár pénteken láthattuk is a csúcsot. Kék karikákkal jeleztem, hogy amennyiben a korábbi csúcs még nem  a kis piros (v) vége volt, akkor hová juthat el az index. Ezek a korábban is jelzett 23.100 (a pénteki csúcs akár ennek a célzónának az alja is lehetett, nem sokkal maradt el tőle) és 23.350 környéke. Egy hétfői réssel nyitással ez meglehet (két rést sikerült a múlt héten összehozni, jöhet a kimerülési is), majd zárás környékén, vagy következő nap szvsz elindulhat a korrekció.
Most az ending diagonal verziót nem említem meg, lehetőségként továbbra is fennáll, lásd korábbi bejegyzés és ábra, de a verziónak szüksége van még megerősítésre. Ezzel szemben az itt említett kép akár teljes is lehet a hét első napjaiban.

A rések:




Bux és Bux1112 várakozás - 2011 6. hét I. folytatás

Az ideális FIBO határok átlépése miatt a következő ideális szintek a narancssárgával jelzett karikák lennének, amennyiben a kék számozástól eltekintünk. Ez alapján még sokáig bull maradhatna a piac. A hagyományos értelmezés, mely szerint C= A (61,8%; 100% vagy 161,8%) valamekkora százaléka narancssárgával jelöltem. Ez alapján szép bull időszak előtt állunk. Itt jön a Cimballi által az SP-re írt csavar, Bux esetében a korábbi retrace szintig ment fel az index (kék 5.), lehet, hogy más stádiumban vagyunk (?) a matuzsálemi hullám tekintetében, de az "x" elmélet alapján a bux fordulós szintek környékén tartózkodik.

Hetes chart:


A hétvégén megvizsgáltam néhány termék grafikonját (OTP, MOL és Brent kőolaj, SP, CHF) és a héten már utaltam a sentiment index változására is, melyek fordulat lehetőségét mutatják. A lehetőséget itt aláhúztam, nem véletlenül, az esély megvan, de nem biztos, hogy bekövetkezik. Amennyiben fordulat lesz, akkor arra Elliott elmélete választ tud adni! Ha nem lesz fordulat, akkor igen komoly bull market lehet, ahol a célárak nagyon- nagyon magasan lesznek.  

A hetes grafikonok szerintem alkalmasak arra, hogy teszteljük tudásunkat, fejlesztjük azt, de nem alkalmas arra, hogy az alapján kereskedjünk. Aki ilyen időtávokon akar kereskedni, annak inkább a fundamentalista elemzés alkalmazása lehet indokolt.