Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 August 2011

Bux1112 - várakozás - szerdától

Elkövettem egy hibát, megnéztem Daneric elemzését... Nem tagadom befolyásol.

Mai nap történése.

Bux napos chart:


Ahogy várható volt célzónába, majd lefordult az egyes számú kék vonalamról. A nagykönyv szerint, akár azt is mondhatnánk, hogy kész a (4) hullám. A probléma az (1) csúcs 300 pontos spikeje, ami az időt is figyelembe véve elég nagyra nőtt mostanra, elég nehéz célárat mondani, ráadásul a (4) néha ki is megy a csatornából. Ez alapján azt mondhatjuk, akár kész is lehet a szerkezet.
Nézzük  a Bux1112-t hátha több információt ad.

Bux1112 napos chart:


Sajnos biztos megoldást itt sem kapunk, mert itt sok a spike miatti bizonytalanság.

Nézzük az órás chartkat!

Bux ábráján célzónában a piac, ahonnan lefordulás történt.  Az indikátorok divergenciát mutatnak, melyet nem tartok erősnek, mert az ár nagyon megközelítette a korábbi lokális (c hullám szintjét) csúcsot, ráadásul az időbeli távolság is nagyon a határon mozog.

Bux órás chart:




Indikátorok nélkül:




Nézzük a határidőt!
A határidő is a célzónában landolt, kitört a háromszögből, ahogy várunk, majd lefordult.


Ha nem olvastam volna el Daneric várakozását, akkor egyből azt mondanám, hogy láttuk a tetőt, ahonnan lefordult, (e) hullám egy ZZ volt, melynek c hulláma csak a 50%-ig jutott, a befejezés egy ED volt. De elképzelhető e, hogy amerika újabb és újabb csúcsokra megy miközben mi elkezdünk esni? Volt már rá példa, ráadásul ez más index is, de az azért vannak kétségeim.

Most jól jön az 1 perces chart, ígérem nem fogok vele sokat dolgozni, mert ezen a szinten nagyon nehéz elemezni, ezért sem szoktam órás alá menni, csak ritkán. A háromszöget 10 percesen sikerült megoldani, de ez az utolsó (e) hullám belső szerkezete ott sem látszik jól. Szóval, nagy eséllyel holnap 18.200 körül nyithat (de esélyes, hogy nem megy le odáig, mert kész piros c), majd az utána lévő mozgás határozza meg mi történik.  Ha a piros számozás lesz a nyerő, akkor emelkedés a megjelölt zónák valamelyikébe, tanulság: a (e) ZZ-je nem ért véget és csak a és b alhullámát láttuk. Ha elkezd oldalazni, majd új mélypont 18.000 környékén, akkor megvolt a fordulat, kész az első alacsony rendű hullám lefelé, talán 5/1/1 és utána jön a korrekció. 
Figyelem! Ezen  a tf-en történő elemzésben nincs gyakorlatom, nehéz ezen a szinten a hullámok vonatkozásában célárat adni, mert sokszor megnyúlt hullámok vannak (pl 3. hullám nem 162, hanem valamely magasabb, akár 423%-os retracere is elmegy.

Bux1112 1' chart:


Kicsi reményt ad a kulcsforduló kérdésében, hogy egy ED és LD áll egymás mellett, ami magasabb szintű hullám jelenlétére utal, ráadásul óráson, naposan akár kész is lehet a szerkezet.

Hónap vége, akár erős is lehet, szóval sok információval fog szolgálnia  következő nap(ok). Ha felfelé megy maradnak a megjelölt zónák naposon, ha lefelé, akkor lehet örülni, mert elkapjuk a lefelé menő első hullámot és a második hullám jó set upokat fog kínálni a belépésre, ne aggódjatok, hogy ha nem vagytok még poziban, semmiről nem késtetek le!

Sajnos nem volt időm (nyaralás -balesett) Cimballi meghallgatására, ma belehallgattam az egyik videóba, tanulságos, javaslom nézzétek meg őket!

Bux1112 - 1 perces

Csak az elme edzése miatt, nem lepődnék, ha holnap nem maradna talpon ez a verzió, de egy lehetséges verzió alacsony 1' tf-n. Nem gondolom, hogy a bux ennyire likvid lenne, de majd meglátjuk!


Bux1112 - gyors


CET 16:59

5' bux1112, egyenlőre csak elvi lehetőségként, hangos gondolkozás(!)


Bux1112 - várakozás 35. hét II.

Minden a várakozások szerint, szépen bele a célzónába. Ahogy vártam, gyors mozgással  (főleg fél 3 után) kilépés a háromszög felső szárából, melyhez nagyobb forgalom is párosult, mint az elmúlt időszakban.
Nézzük először a tegnapi ábrákat.

Bux órás chart:






Bux1112 napos chart:



Mindegyik a célzónában, sőt naposon a kicsi kék négyzetben az index.


Mi következik? Valamennyi tartalék lehet még az indexben felfelé, ha megnézzük a napos ábrát, akkor még nem érte el az index és a határidő sem a szintvonalat, ennek megközelítésére, elérésére még számítok.

Bux napos chart:


Határidőben ugyancsak naposon, kinagyított ábra.

Bux1112 napos chart: