Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 18 February 2014

Pannergy

Két napja írtam a részvényről. Azóta eltelt időben elindult egy korrekció, aminek nagy eséllyel még nincs vége, szükség lehet hozzá legalább a holnapi napra. A korrekció mély lett, ezért magasabb zóna elérése, csak az 5. hullám megnyúlásával lehetséges. A mostani adatok alapján a célzónát 428 környékére tenném, megnyúlás esetében.

Pannergy napos chart:

OTP

Nem tört a kritikus szint. Ráadásul bearish ss naposon, ha nem veszi ki, akkor ez itt csúnya lesz. (Azon gondolkozom talán egy ED-t csinál a papír északnak, vagy kisebb eséllyel 1-2-1-2, de ez csak remény.)

OTP órás chart:

OTP napos chart:

FHB

Szerintem észak az igazi irány, sokan figyelhetik a következő háromszögnek tűnő alakzatot, de nem az :) Elmondom, hogy nagy eséllyel mi fog történni. Felfelé kimegy a rajzon látható háromszögből, majd besül a kitörés, megfordul és délnek veszi az irányt,  majd megint északnak fordul és eléri a célzónát, amit az '5 chart fog mutatni, közben sokan ledarálják magukat. Persze ez sem szentírás, egy dolgot tudok, hogy az nem hsz és nagyon átveri a hagyományos TA szerint kereskedőket. Azt, hogy ezt milyen formában fogja tenni, azt nem tudom, csak a korábbi tapasztalatom alapján gondolom, amit írtam (tréning BIAS gyakorlat, nagyon hasonló a helyzet, szvsz).

FHB órás chart:

FHB '5 chart:

Richter - 1D

Oldalazás, széles oldalazás, szűk sávban. Továbbra is várnám legalább 4100 környékére a korrekciót, hogy onnan esésnek indulva 3800 környékére jusson.

Richter napos chart:

Bux - heti

Kiestünk a vár helyen, visszateszt elérte a hsz alját, minimális feltételek teljesültek. Nagyobb korrekcióra számítottam felfelé, hetesre ránézve inkább csak negyedik hullának gondolom az emelkedést, a kisebb timeframeken most nehéz állást foglalni, sok a bizonytalanság. Meglátjuk mi lesz.

Bux heti chart:

USD/HUF - 1D

Az elemzésben írt elsődleges célárhoz lement a piac. Volt ma egy bejelentés, jegybanki alapkamat. Őszintén szólva türtőztetnek kell magam,és ez elég gyakori az utóbbi időben, ennek ellenére sokszor kiszalad belőlem, mert nehezen viselem, hogy az egyik legfontosabb pozíciókban ennyire amatőr szereplők ülnek, igaz "hűségesek", félek ennek kemény böjtje lesz, hamarosan. A piacnak  mindig igaza van és keményen büntet. Itt pedig hamarosan nagy büntetés jön, akkor már késő lesz kapkodni, ezt már sok jegybankkárnak megtanította a piac. Nagyon remélem nem lesz igazam....

A napos charton van egy gyertyaalakzat, nincs még készen, de kicsi esélyét látom annak, hogy a hátralévő 2-3 órában, pont azokban, amikben nem szokott lényeges elmozdulás bekövetkezni, nagy változás következne be. Egy trendirányú, Kennedy féle pop-gun, rsi ma9 alatt, horoggal, konvergáló tetőkkel, esélyes, hogy rsi 40-et fogja megtámadni, azaz holnap lendületesen délnek veszi az irányt, mint ahogy a hír előtt is délnek araszolgatott, a hír nem tart sokáig, holnapra kifut, adott esetben csak egy tüske marad a nagyobb tf-eken. 223,4 környékén érdemes figyelni a mozgást, amennyiben tényleg délnek indul (chart mondja, mást érzek alapból..., de érzelmek félre)

USD/HUF 1D chart:

Ez alapján senki ne lépjen pozícióba negyven-hatvan vagyok csak a várakozást illetően. A leíráshoz nagyobb a bátorságom, mint ahhoz, hogy meg is lépjem! Ezt nem.