Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 15 October 2012

OTP

Itt a videó.


Extrém esetben a korrekció 23%-os is lehet, ritka, de volt már rá példa.

A videóban látható grafikon, nem tudom miért egy kicsit homályos lett.


OTP

Egyenlőre nem jutottam előrébb a nagyobb tf-n, azzal kapcsolatban, hogy további emelkedés várható-e még, vagy sem, azaz az ED verzió érvényben van-e vagy sem. Abban bizonyos vagyok, hogy most kis tf-n esés jön. Ha nem lett volna hétvége, akkor 15' tf-n a következő zónát jelöltem volna ki, mint, amit biztosan elér a piac:

OTP 15' chart:


De nem tudom mi történt a hétvégén, ezen a tf-n nem teszek ezért megállapítást, a piac megtanított rá.

Ha az órás ábrát nézem, akkor a korrekciókra vonatkozó szabályok szerint a következő minimális elvárás rajzolódik ki. A korrekció az eggyel alacsonyabb 4. hullám területére várjuk vissza.

OTP 60' chart:



Feltűnt egy érdekes fraktál, ami zavar, mert első ránézésre flatnek gondoltam volna:



Kicsit leveleztem is Cimballival, aki egy másik hasonló szerkezetet küldött vissza.


Első gondolatom az volt, hogy a kettő kép alapján elkerülhetetlen az esés, vége az emelkedésnek. Egész hétvégén hezitáltam, hogy valóban mostantól el lehet könyvelni, hogy esés jön. Megnéztem közelebbről, távolról és arra jutottam, hogy nem tudom egyértelműen párba állítani, ezért a következő ábrán jelöltem a gondolataim:


Jelenleg még el tudom képzelni, hogy lesz  egy új csúcs, ahogy azt az ED verzió szerint feltételeztem korábban. Az, hogy meddig megy az esés csak a következő napok mozgása alapján lehet előrejelezni. Amennyiben ed 4. hullám megy lefelé, akkor az akár olyan érzetet is kelthet majd, hogy megindult az esés, mert a negyedik hullám gyakran éles, meredek.

Nem írok most arról, hogy korábban az emelkedést dZZ verzióban képzeltem el, a harmadik hullám helyén, ami adott esetben kész is lehet, nem írtam arról, hogy a fraktálok szorosan összefüggnek Elliottal és az elméletével, illetve rengeteg hezitációról.