Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 14 February 2013

OTP

Gyönyörű a havi chart, tudom nem marad így,  még két hét van vissza a hónapból, de mutatom:

OTP havi chart:


Látható, hogy van egy ellenállás, ami az elmúlt években végig fogta az emelkedést.

Heti charton egy Kennedy féle csatorna tetőhöz ért a piac, ami szintén ellenállásként viselkedik. Sőt ott van RSI-n a bull ellenállás zónája. A mai naptól függően az utolsó érték még változhat, de jelenleg 72 környékén van, ami bull piacot jelez, nagy eséllyel továbbiakban is. Ez heti chart, erről majd később kell részletesen beszélni.

OTP heti chart:


Havi, heti alapon a várt célzónában a piac, de tudott, hogy ezeken a szinteken akár 100-200 forintos eltérés is lehet, a spike-okról nem is beszélve. Nézzük a napos ábrát.
Naposon is célzónában a piac, a tegnap feltett ábrán a csatorna tető fogta az emelkedést. RSI szépen a bull zóna alá érkezett. Akár kész is lehet a szerkezet. De ebben nem vagyok annyira biztos, itt simán belefér -  ahogy tegnap említettem - egy ED is, mivel a piac, főleg a bux még messze van a céljától, vagy egy LD-t csinál lefelé. Erre nincs semmi bizonyíték, csak ismerve az OTP-t, figyelni kell erre is.

OTP napi chart:

A fentiek miatt jó eséllyel fordulat következik.DE várjuk meg az erre vonatkozó biztos jelzéseket. Naposon a kritikus szint szvsz 4700 környékén lehet erre vonatkozóan. Óráson talán lehet egy kicsit magasabban is kritikus szintet találni, ami meglátásom szerint 4800 környéke.

Olvasgattam az este egy-két topikot. A többség most az 5200-as szintet preferálja, kevés a shortos. A napos szentiment indikátor alapján kétszer- háromszor annyi longos van, mint shortos, ez még fenntartható növekedést jelent. Óráson azonban ötszörös, sőt a csúcson hatszoros volt,  a bull várók aránya, ez nem fenntartható, óráson esés lesz ebből, ami tegnap meg is kezdődött.
Érdekes, hogy nagyon sokan az intézményi shortok állásából vontak le következtetést. Pár évvel ezelőtti tapasztalatom, hogy nyilvánosságra kerülő adatok - késleltetve vannak - azaz a nagyközönség számára csak később derülnek ki az adatok. Lehet az intézményi befektetők shortokat építenek, miközben az adatok csak azt mutatják, hogy zárták a korábbi shortjaikat. Ráadásul veszélyes, amikor csak vevő van a piacon, eladó nincsen, 2007-2008 is így kezdődött..