Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 9 October 2012

USD

Még mindig tartom, hogy nem ideális a negyedik hullám szintje a 38-as fibonál, ezért feljebb várom. Az alsó zóna minimum célár, a felső lenne szerintem a jobb, de erről korai még nyilatkozni, először a 38-as fibo szintnél levő csúcsot vigye ki, a mozgásból majd sok mindenre lehet következtetni.

USD 8H chart:



Dax

A számozást ne nézzétek, egyenlőre nem tudom, hogy mi lesz ez, több elképzelésem is van rá. Ami biztos, hogy a mai mélypontot nem tudom kettes hullámnak elképzelni, ráadásul inkább úgy néz ki, mintha minimum egy ZZ tartana lefelé, ha ZZ akkor a célár az ábrán jelölt zóna lesz. Ebben csak az zavar, hogy nem ideális a szint, inkább lejjebb tudnám elképzelni 7.000 környékén az alját, meglátjuk mit csinál a következő napokban, talán segít a számozást helyre tenni.

DAX órás chart:


OTP

Először kezdem a napos charttal. Szabadságon vagyok és ilyenkor kicsit élvezem a piacot és nagyon kis tf-re is lemegyek, közben sokszor elfelejtem figyelni a nagy képet, pedig sokat segíthet. Naposon van egy remek divergencia 16 időegységre, optimális. Egy bearish trendfordulós jelzés, amit el is hiszek, mivel RSI a bull támaszról lefordult. Sőt ott van egy pop gun is a csúcson, ez bizony naposon egyenlőre bearish jelzés. A fenti két jel megerősíti a várt elliotti számozást, azaz egy exp. flat hullámot látunk, naposon. Lefelé egy Minuette szintű (c) hullám megy. Az egész korrekció egy flat, ezért néhány esettől eltekintve de jogosan várhatjuk Minuette (a) hullám aljának kivételét. Az óvatosság kedvéért azonban érdemes lenne (a) hullám 61,8-78,6%-os szintjében gondolkozni, később rátérek, hogy miért. 
A lefelé kör valószínűségét Stochastic is megerősíti.

OTP napos chart:


Órás ábrára térve látható, hogy egy impulse indult ma délre. RSI elérte a minimálisan elvárt zónát. Felfelé nagy eséllyel egy dZZ ment, jól meg is tréfált, aggályom is, hogy miért kellett ide a piacnak egy olyan dZZ, ami épp hogy ki ment új csúcsra, ami a 84,1%-os Fibo szinthez ért, talán az idő miatt?

Az OTP-re nem jellemző második hullámban ez a fibo szint. Ez a szint inkább x vagy flat hullámra jellemző.  ZZ esetében is inkább csak 61,8%-os retrace-re megy a piac, de adott esetben talán még elképzelhető, sokkal inkább, mint második hullám.  Amennyiben itt most ez ZZ-t látunk kialakulni, akkor az csak egy ED része lehet, ami azért lenne szerencsés, mert a long belépőt a végén jól lehet majd időzíteni, igen long belépésről beszéltem, mivel a flat hullám - naposon - nekem azt jelenti, hogy újabb csúcs jön a korrekció befejezésével. Arra azonban készülni kell, hogy amennyiben tényleg ED lesz, az lassú és egyre csökkenő forgalmat fog hozni. Ezért írtam fent, hogy  61,8-78,6%-os fibo szintre is fel kell készülni, mert gyakran exp. flat c hullámában fellépő ED már nem jut el a végéig.
Az ED verzió tulajdonképpen holnap eldől, ha kitör a ZZ csatornából, akkor magas retrace szintű 2. hullám volt, ha megtartja és felfelé fordul, akkor ZZ és ED lehet. Az ábrába berajzolt célzóna ZZ-re vonatkozik.
(Megj.: 1-2-1-2 elméletileg nem elfogadható megoldás)

 OTP órás chart:


Holnap reggel egyébként meglátásom szerint elképzelhető a réssel nyitás, de a magam részéről nagyobb esélyt adnék felfelé. Egy harmadik hullámban lehetünk, mely erőteljesen megnyúlt, ezért inkább egy negyedik hullámot várok reggel.

Az emelkedés alternatívájával a napos divergencia miatt most nem foglalkoznék, lássuk, holnap mit mutat a piac.

OTP

A 15' charton elérte a célzónát, most minimium a korrekció után a rajzolt helyre várom a piacot, minimum, mert szerintem lejjebb fog menni.

OTP 15' chart:


OTP

5' egyenlőre korrekciós csatornában a piac. Meglátjuk mi lesz, én lefordulást várnék nagy eséllyel.


Óráson azonban a csatorna közép felett maradt. Ha az első órában nem fekete gyertya lesz, illetve kiviszi a korábbi csúcsot, az esés helyett valamilyen másik verziót kell majd elővenni (pl Charlie által mutatott 4. hullám)