Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday, 24 November 2017

USD/HUF

Az elmúlt két nap mozgása alapján arra van nagyobb esély, hogy a korrekció (vagy annak A hulláma) elkészült és elindultunk a zöld verzió szerinti dupla alj/új low irányába. A kérdésre, hogy van-e még a bikáknak esélyük a válaszon az, hogy igen, de meglehetősen kevés. A korábban jelölt támaszzónát (kék vonal) még nem törte a piac ugyanakkor a HL-ekre húzott támaszzóna elveszett.

USD/HUF napos chart:


A korrekció - mint ahogy azt már korábban többször is említettem - elérte a minimálisan elvárt szintet (fehér vonal). Naposon a trend irányában kialakult egy komplex short szignál, ami triggerelődött, továbbá hetesen egy Bearish Slingshot (Bess) is feltűnt, amiből akár gyors mozgással is leérhetünk az oldalazás/emelkedés aljára, a korábbi low-hoz. Kisebb tf-n megnézve a szerkezetet úgy tűnik, hogy a jövő hét elején jöhet egy felfelé kör, ami a letörés visszatesztje lehet. 259-261 körül van egy ellenállás/támasz zóna elképzelhető, hogy ez fogja meg a mostani esést. Ameddig a tegnapi rajzon feltett korrekciós csatorna alsó vonala fölé nem kerül az árfolyam, nem látom esélyét a bikának.
Nagyobb kép alapján vagy egy utolsó lefelé kör indult el, vagy a 4 hullám B hulláma, mindkettő esetében az új low, dupla alj kialakulására reális esély van (B esetében a szürke zóna a sáv, amiből lefelé és felfelé is kiszúrhat). 
A jelenlegi alakzatból napos charton kalkulált célár (ha kész a korrekció) 243,6, de a zöld verzió szerinti támaszzóna miatt, a gyertya zárása (havi) minden valószínűség szerint magasabban lesz majd."A kereszt a változtatás jogát fenntartja!"