Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 June 2012

Bux1212 és Bux - várakozás

Az eddig gyorsan mozgó piac, hirtelen lelassult, ez korrekcióra utal. Nem érte el a piac a célzónát, elmaradt tőle. Vajon láttuk e a csúcsot vagy még idő kell hozzá? Szerintem ez a legnagyobb kérdés most.  Egyenlőre az adatok alapján, annak ellenére is, hogy mikor írom az elemzést a külföldi piacok zuhannak és a devizák sem mutatnak szép képet, még azt gondolom, hogy nem volt meg a csúcs, csupán egy negyedik hullám, a csúcs előtt. Miért gondolom? Mutatom, először a napos ábrát, majd az órást.

Bux1212 napos ábra:

Rájöttem miért tudok ilyen sok elemzést írni, nem rakom bele a számozásokat, mennyivel gyorsabb, csak szerintem sok esetben zavart okozhat, bár eddig senki nem szólt. :o) A napos ábrán sok minden nem látszik, nézzük meg az órás chartot.

Bux1212 órás chart:


A tréningen elhangzottak alapján behozom a képbe az RSI-t. Megnéztem, hol van a legnagyobb momentum, legmeredekebb emelkedés helyszíne. Találtam egy rést is azon a helyen. Tudjuk a rés leggyakrabban egy 3/3 hullámban merül fel. Nem mentem le még egy szintet, aki figyelmes észreveheti, hogy egy szinttel lejjebb lépve vszinű ott már az 5. hullámban keletkezett rés, de ez szerintem ezen a tf-n az értelmezés tekintetében nem lényeges. Látszik, hogy az RSI az élesen emelkedő szakasz végén éri el csúcspontját. Ez lehet a 3/3. Azaz utána az esés csak a [iii]/(iv) lehetett, majd jött az emelkedés, ami kijelölhette [v]-t. Jól látható a divergencia is, ami további megerősítést ad a számozás helyességére, vagy legalábbis abba az irányba mutat. Az RSI 70 felett van, ez órás szinten még bull jelzés. A trendcsatornákat is behúztam, továbbá figyelembe vettem a negyedik hullám várható korrekciós célárát, a sokszor mondott eggyel alacsonyabb 4. hullám terét, illetve e jelölés szerinti a=c elvet. Ez alapján holnap a piros zónába esik a piac, ami csak az eggyel magasabb szintű, a jelölés szerinti Minute (iv) hullám lesz.
Nagy eséllyel innen fog felfelé fordulni a piac, azaz a csúcs elérése lehet a jövő hétre marad. Ami talán nem is olyan nagy baj, hisz félév vége lesz, előtte nagy esés nem szokott bekövetkezni, ráadásul ez a nyaralás előtti jelzett időtávval jobban összecseng. Ezt tekintem most elsődleges értelmezésnek, ugyanakkor az ábrán a [b] hullám meghatározása sok kérdést felvett, ezért folyamatosan figyelem az alternatív lehetőségeket. 
Tudom, amerika időközben erősen esik, nem akarok görcsösen ragaszkodni ehhez az elképzeléshez, de egyenlőre, remélem érzelemmentesen ezt látom. Az érveket, ami miatt ezt támogatom, leírtam. Ha láttok valami szakmai hibát az értelmezésben, ne habozzatok, nyitott vagyok!!!

Cet 22:45 Köszönöm Naitssz sasszemű észrevételét. Megnéztem a sima buxot, ott nincs ekkora baj, azonban nem szép az, amit kis tf-n láttam, meglátjuk mit hoz a holnap, mert most nem tudom egyik irányba sem letenni a voksom.

Hasonló képet mutat a sima bux is. Itt a napos kép. 


SP - 15'

A javított elemzés már jó lett, nem vártam meg még az index egy ideális szintre megy, csak a fordulat első zónájánál (a=c) gondoltam a fordulatra, pedig reális az c=161,8%a is, végül ez lett, majd a piac északnak vette az irányt. Itt lehet egy ED 5. hullámban, erre érdemes figyelni, bár ahogy most látom, ezt kihagyja. A csúcs vszinű csütörtök -pénteken lehet 1380-1390 között. ED esetében ez áthúzódik a következő hétre. Ez az elsődleges verzió.

SP 15' chart:


Egyenlőre nincs okom módosítani a korábbi elképzeléseket, ezért csak az ábrákat frissítem. Lehet ma a csúcs, meglátjuk. Az OTP a korábban említett módon felszúrhat, akár a csatorna közepéig. A mol esetében jó lenne, ha végre összekapná magát, mert a határidőnek nagyon kell. Bux1312 már célzónában, igaz ott elég szélesre vettem. Ha bux, ma holnap nem éri el a tervezett szintet, akkor magasabb célár elérhető lesz.

OTP napos chart:




Bux napos chart:



Bux1212 napos chart:




Bux1312 napos chart:




MOL napos chart:



Devizák - USD, EUR

Az EUR esélyes, hogy tovább megy, ezért rajzoltam egy másodlagos célzónát (az elsőt már elérte)lehet, hogy egy ritka 100%-os retracet csinál az EUR? USD esetében tartom a korábban feltett várakozásokat és célárakat. Délután esélyes lehet a csúcsok elérése.

EUR/HUF 8H kereszt chart:






USD/HUF 8H kereszt chart: