Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 November 2014

OTP - Big Picture

A következőkben bemutatom nagy képen az OTP vonatkozásában az elképzelésem. Tisztában vagyok vele, hogy nem ez az egyedüli lehetőség, ugyanakkor jelenleg ezt tartom a legvalószínűbb verziónak.  Nem számoztam végig az ábrát, csak azokat írtam be, amiből az elképzelés vonalát követni lehet. Bear market-ra számítok, ahol a csúcstól egy LD jön lefelé, melynek 3. hullámában van a piac. Tudom korai még ilyenkor LD-t kiabálni, de a tapasztalat azt mondja nekem, hogy az OTP a nagyobb fordulatok esetében szereti az ED-LD felállást. Az ED verzióról 2003 májusa óta írtam, nem megyek bele részletesen. (Link).

OTP havi chart:

OTP heti chart:

OTP napi chart:

Birger Schäfermeier - tanácsai

A sikeres kereskedés 10 szabálya:

  1. Élvezd a játékot

Ha az ember sikeresen akar kereskedni, akkor nagyon fontos, hogy mindezt örömmel és szenvedéllyel tegye, mert annyi kihívást rejt ez a munka, hogy öröm és szenvedély nélkül az ember előbb vagy utóbb fel fogja adni.

  1. Feltétel nélküli bizalom

Egy kereskedőnek közömbösnek kell tekintenie a reményt és a félelmet, csak akkor fog tudni sikeresen kereskedni. Mindenek előtt saját magába kell bíznia.

  1. Soha ne kereskedj  előny nélkül

Egy kereskedőnek mindig tudnia kell, hogy hol van az előnye. Előny nélkül nem lehet sikeresen kereskedni. Ez olyan lenne, mint egy kaszinó, melynek nincs "nullája."


  1. Egyszerűség

'Keep it simple!" - ahogyan szép angolosan mondanánk. Egy kereskedőnek gyorsan kell döntéseket hoznia és csak az egyszerű döntések a gyors döntések.

  1. Fegyelem

Csak két dolog létezik, amit kontrollálni tudsz - a kockázat és saját magad. Az érzelem és értelem közötti harcban , mindig az érzelem fog győzni, ezért feltétlenül fegyelmezettnek kell lenned.


  1. Elvárás

Soha ne kereskedj aszerint, amit elvársz a piactól, mert az elvárások és aggodalmak befolyásolják és akadályozzák a tudat alatti gondolkodásunkat.

  1. Elfogadás

Fogadj el mindent, ami történik veled. Nyereségeket, veszteségeket, nem teljesült orderek, szerencsétlenül kistoppolódott orderek, ez mind beletartozik. Ha ezeket nem fogadod el, akkor megint felszínre kerülnek az érzéseid. Tehát légy laza és fogadd el!


  1. Rugalmasság

Hidd el nekem! Mindig több lehetőség, mint gondolnád. Több lehetőség van arra, hogy mit csinálhat a piac, több lehetőség adódik, hogyan csináljunk pénz, több lehetőség van arra, hogy mi minden történhet.

  1. Visszajelzés

Reagálj a visszajelzésre, amit kapsz. Hogy nyereségben vagy, vagy veszteségben, egy értékes visszajelzés a piactól. Reagálj erre!


  1. Tedd amit jónak látsz!


És végül - tedd amit jónak látsz! Ez a legfontosabb. Ne hagyd magad befolyásolni médiák, elemzések, cikkek, hírek által, hanem találd meg a saját kereskedési stílusodat és legyél vele sikeres!