Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 4 December 2011

Bux várakozás - 49. héttől - III. rész

Nem maradt más hátra csak az órás kép és a közeljövő. A legnehezebb dolog, mivel a chart még nem adott világos képet.  Az indikátorok szerint az eddig ED elképzelés (pl. hetes ábra) nem állja meg a helyét, vagy nem ott van az ED vagy egy exp. ED lesz. Az órás kép alapján inkább a zöld alt verzió tűnik nyerőnek. Ha ez tényleg csak az első hullámát láttuk C-nek, elég durva 3. hullám jöhet.  Azt hiszem a következő napokat mozizással töltöm, szükség van még információra, a következő 2 nap remélem elég és megfelelő adatot fog hozni. 

Bux órás grafikon:

(az ábrában a jelölés csak egy elképzelés, sok más mellett ez is bekövetkezhet, így egy nagyobb esés is, vagy egy gyorsabb emelkedés, nem mérvadó)

A hét vége bejegyzései

Ha zavar van a kis timeframen, akkor segít a nagyobbon történő helyzetértékelés. A nagy kép mindig felülírja a kicsit, ezt ne felejtsétek el!  Hasonló gondolkodást láthattatok az OTP esetében feltett Variációk egy témára című bejegyzésben. Nem volt teljesen tiszta a kis kép, a nagy alapján viszont nagyon jó lehetőségeket sikerült  meglovagolni. 

A hét végén jó néhány papír esetében végigmentem a nagy képen, majd kisebb timeframen is megnéztem a helyzetet, sok bejegyzés született, most összefoglalom az eddig elkészülteket:

Mtelekom várakozás a 49. héttől (az áprilisban kezdődött esés számozása, órás ábrán)
Bux várakozás a 49. héttől II. rész (napos grafikon elemzése)
Bux várakozás a 49. héttől I. rész (havi és hetes grafikon elemzése)
OTP várakozás a 49. héttől II. rész (napos grafikon elemzése)
OTP várakozás a 49. héttől I. rész (hetes grafikon elemzése)
Mol várakozás a 49. héttől  (órás grafikon, de az áprilisi esés óta a helyzetet követő grafikon)

Fontos! Ha nem tiszta a kép kis tf-n, akkor érdemes a nagy timeframen követni az eseményeket. Kereskedni nem szükségszerű, elég akár 2 ügyletet kötni egy hónapban, ha az megfelelő profit esélyével kecsegtet, minden más csak égeti a pénzt! A bizonytalanság esetében a kereskedési mennyiség csökkentése is jó hatással van a kereskedési tőke védelmére, egy kereskedő legfőbb feladata ennek a tőkének a fokozott védelme. Ha bizonytalan a kép, ki kell használni az időt a gondolkodásra, tanulásra, elemzésre, ahelyett, hogy a rossz pozíciók miatt folyamatosan stresszben teljen el az idő a veszteség elfogadásáig, a pozíció lezárásáig.