Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 27 November 2012

Hírek

Érdekes hírt olvastam. Az egyik helyen az OECD szerint nőni fog a magyar gazdaság, a másik hely szerint csökkenni. Először azt hittem félreolvastam valamit, de nem, a cím egyértelmű volt, növekedés és csökkenés.


Nálam a -0,1% tartós recesszió, az előzmények ismeretében, legjobb esetben visszaesés, vagy stagnálás, de bármit képesek vagyunk bevenni.... így lehet a tényekről két különböző következtetést levonni, mindegyik  ott ragadja meg a részleteket, a hol neki jó, mert  szeretne valamit elhitetni.... Megjegyezem mennyire igaza van Cimballinak, amikor azt mondja, hogy az ember egy kicsit optimista beállítottságú, kicsit abba az irányba hajlik, 2014-ben meglepően masszív növekedésben gondolkozik. (összehasonlítva a mostani visszaeséssel)

Az idei évre vonatkozó gazdasági előrejelzésem az optimista verzió szerint -1%, a pesszimista szerint -1.5%--2% gazdasági növekedés (pontosabban ez visszaesés) volt. A jelenlegi adatok figyelembevételével van egy olyan félelmem, hogy ezen is túlcsúszhat (mezőgazdaság extra 2011. 4. n. éves teljesítménye, illetve az idei aszály miatt). A jövő évben szerintem összerakhatjuk a két kezünket, ha -2.5% felett leszünk.

OTP - gyors

Tett egy kört, Gábornak jó volt a meglátása az exp. flatre vonatkozóan, nagy az esélye, hogy az volt. Nap végére elérte a célzónát, záróár előtti ábra:


Azért tetszik jobban ez a mozgás, mert így egy impulse hullámnak nő az esélye, a ZZ-vel szemben. könnyebb lesz átvinni a korrekciós csatornát.

USD/HUF kereszt

A jelenlegi helyzet:


Ami látszik, hogy lehet még egy erősödés, azzal kész az impulse lefelé, a kérdés, hogy mi az, 5/a? Még mindig sok a kérdés bennem, íme egy másik helyzetből a kép: