Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 3 May 2014

Bux - hetes

Régen írtam mélyebb elemzést, ma elővettem a bux ábráját, kíváncsi voltam, hogy hol tart a piac, nagyobb tf-n, mivel a kis tf képe nagyon nem egyértelmű.

Sajnos nem működik a  portfolio pro, ezért a Markershez sem férek hozzá. Szerintem egyeztetnem kell majd valakivel, hogy ilyen helyzetben mi a megoldás, lehet egyszerűen csak rendszert fejlesztenek, vagy a rendszerben dolgoznak, nyilván ilyenkor jobb, mint kereskedési időben. Maradt hó végéről egy ábrám, hetes, ezzel tudok most operálni....

Ez a megközelítés most bear irányba szól, annak ellenére, hogy nincs meg a 80-20. Miért nézem mégis a bear verziót, a két vezérlőelv miatt. Egyfelől azon a tf-n érdemes elemezni, ahol a "legjobb a kép", másfelől a magasabb tf felülírja a kis tf-t.

Az elmúlt években sokszor előfordult, hogy a bux nagyobb trendszintű fordulatoknál nem érte el az ideális szintet, előtte lefordult. Ezekben a helyzetekben sokszor kérdésként merült fel, hogy az újrasúlyozás okozta-e vagy sem? Mostanra azt gondolom, hogy teljesen mindegy, akár a bux sajátossága is lehet, ami a lényeg, érdemes ezzel kalkulálni.

Az ábrán látható egy ED (vagy hsz), azért a kétség, mert előfordulhat, hogy b of B a háromszög és a leszúrás c of B, azaz felfelé 20.000 fölé lesz nyitott tér, de ez a bull verzió, másodlagosnak tekintem, mindazonáltal nagyon figyelem (egy HUF erősödéssel simán lenne összhang).

A letörés várható helyét a nagyobb ED vonatkozásában számoltam, a várakozást szépen hozta is a piac. Ilyen letörések esetében a piac vissza szokta tesztelni az ED-t, vagy a hsz szárát, lehet, hogy ez történt most is, csak a fentiekben megfogalmazott ideális cél elérése nélkül? Hamarosan kiderül, mert impulse, látványos esés jön, ha ez így van. Ezt erősíti, hogy van egy erős bearish sling lehetőség, ha elsül, akkor valóban délre száguldás következik, ha besül, akkor pedig erős SC indulhat északnak, a lényeg erős mozgás lehet, amit érdemes lehet majd kereskedni. Nyilván a hosszú hétvége nem tett jót a piacnak, olyan helyzetben zárt szerdán, hogy akár egy komoly réssel való nyitás is benne lehet hétfőn.

Összefoglalva, bear esetben 15.000 alá mehet a bux értéke, érdemes erre figyelni!

Bux hetes chart:


Havi charton besülni látszik egy fordulós jelzés, ami a bear verziót támogathatja. Sajnos chart hiányában, RSI sávelemzést nem tudok tenni, ami segíthetné a helyzet jobb megértését. RSI mozgása nincs a fejemben, nem követem most a magyar piacot, ezért a sok bizonytalanság.